Universiteit Leiden

nl en

Promovendi kunnen vanaf 1 juli terecht bij online coaching van Siggie

3 juli 2023

Siggie ondersteunt door middel van online coaching in allerlei verschillende hulpvragen. Je kan terecht met psychische problemen die veroorzaakt zijn door het promotietraject of die daar direct effect op hebben, maar ook voor andere zaken (zoals verlies en rouw, slaapproblemen, als je ‘gewoon’ niet lekker in je vel zit). 

Koen Caminada: ‘Er komt heel wat op je af als promovendus. Je duikt diep in een onderwerp en je bent in je eentje verantwoordelijk voor een enorm project – dat vraagt mentaal gezien nogal wat. Het is dan ook niet vreemd dat promovendi een verhoogd risico op psychische klachten, stressklachten en burn-out hebben. Ik vind het belangrijk dat we onze promovendi helpen bij de problemen en uitdagingen die ze tegen komen tijdens hun promotietraject, zodat ze vrolijk en gezond kunnen werken aan hun proefschrift. Daarom heb ik me ingezet om de diensten van Siggie aan te kunnen bieden aan onze promovendi. Zo zorgen we écht voor onze promovendi.’

Siggie biedt psychologische ondersteuning aan alle promovendi van FGGA, ongeacht het soort contract (dus zowel voor beurs- en buitenpromovendi). Coaching van Siggie wordt vergoed door FGGA, maar is onafhankelijk.

Voorbeelden waarmee je bij Siggie terecht kan

  • Je merkt dat je je vergelijkt met anderen en wordt daar onzeker van.
  • Je wilt bewuster zijn van je sterke kanten en focussen op je krachten.
  • Je merkt dat je last hebt van uitstelgedrag/faalangst/perfectionisme/(toekomst)onzekerheid, waardoor je stress ervaart.
  • Je kunt tegen een stootje, maar wil nog beter leren omgaan met tegenslag.
  • Je merkt dat veel nieuw voor je is en daar voel je je angstig bij.
  • Je hebt veel aan je hoofd en slaap daar slecht van.
  • Je stemming kan wisselen, je hebt een laag gevoel van eigenwaarde, en je wordt zo nu en dan overvallen door somberte.

Deze voorbeelden zijn niet limitatief, er is veel meer mogelijk. Kijk voor meer informatie en voor het aanmeldformulier op de site van Siggie.

Het coachingstraject met jouw professionele Siggie coach bestaat uit vijf online sessies verspreid over ongeveer tien weken. Daarnaast zijn er verschillende e-health modules beschikbaar waarmee jij zelf aan de slag kunt gaan in je eigen tijd. Lees hier meer over het coachingstraject.

Twijfel je of Siggie iets voor jou is? Of heb je advies nodig over je promotietraject? Voor zowel persoonlijke promotie problemen als praktische zaken kun je terecht bij de PhD decanen.

Aanmelden voor coaching van Siggie kan onder vermelding van ‘PhD candidate FGGA’ onder de vraag ‘Welke opleiding volg je?’. Let op – deze specifieke vermelding is nodig om het planbureau van Siggie te laten weten dat ze je mogen toelaten tot de coaching.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.