Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Werkzaamheden voor loopbrug tussen UB en Cluster Zuid

5 oktober 2023

Tussen de Universiteitsbibliotheek en het gebouw Cluster Zuid wordt een loopbrug gebouwd. De bouw startte op 7 september 2023 en zal enkele maanden duren. Deze bouwwerkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken.

De loopbrug wordt gerealiseerd op etage 1 en zorgt voor een snelle en droge verbinding tussen beide gebouwen. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Er zijn steigers gebouwd, in de Universiteitsbibliotheek zijn op de eerste etage in de aangrenzende studiezalen 1 en 2 stofschotten geplaatsten en er is beton gegoten voor de vloer van de brug. In november worden de ruiten van de aangrenzende delen van de studiezalen vervangen. De bouwwerkzaamheden en het plaatsen van glas zouden enige geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Ook kan het, wanneer de temperaturen buiten dalen, kouder zijn in de studiezalen op de eerste etage. De doorgang vanuit de Universiteitsbibliotheek zal pas aan het einde van de verbouwing van Cluster Zuid worden gerealiseerd. Tot die tijd is de loopbrug nog ontoegankelijk.

De werkzaamheden aan de loopbrug vinden helaas deels plaats in de tentamenperiode, die van 9 tot en met 29 oktober duurt. Studenten kunnen voor alternatieve studieplekken gebruik maken van andere studiezalen in de bibliotheek. Gebruikers met behoefte aan garantie van volledige stilte kunnen gebruik maken van studieplekken in S-UB op etage -1 van de Universiteitsbibliotheek.

Visualisatie doorgang UB richting Cluster Zuid
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.