Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Zorgen over banden met de fossiele brandstofindustrie? Neem deel aan de meet-ups en debat

13 september 2023

Openbaar debat 27 september 2023

Het College van Bestuur organiseert een openbaar debat over het verbreken van banden met de fossiele brandstofindustrie op woensdag 27 september, van 14:00 tot 16:00 uur. Alle leden van de universitaire gemeenschap worden aangemoedigd om deel te nemen (je moet je hiervoor wel vooraf te registreren, meer informatie hierover vind je hier).

Meet-ups als platform

In aanloop naar dit debat zijn er verschillende meet-ups georganiseerd die dienen als platform om dieper in te gaan op de kwesties rond universitaire samenwerkingen met de fossiele brandstofindustrie. Tijdens deze meet-ups zullen gastsprekers van nationale belangenbehartigings- en actiegroepen zoals Scientists4Future en Scientist Rebellion, evenals op studenten gebaseerde organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid hun ideeën presenteren en is er ruimte voor een dialoog. De discussies zullen ook bredere onderwerpen zoals duurzaamheid in de academische wereld behandelen. Je bent uitgenodigd uit om een van deze meet-ups bij te wonen op: 

• 13 september, 16:00-17:00: Leiden City Center, Academisch Gebouw Faculteitskamer Rechten 

• 15 september, 15:00-16:00: Campus Den Haag, Wijnhaven 2.19 

Bijdragen op andere manieren

Je bent ook nog steeds welkom om de open klimaatactiebrief te ondertekenen, ondertekenen kan hier, die tijdens de dialoog aan het College van Bestuur zal worden overhandigd. Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid en duurzaamheidsevenementen en -initiatieven aan de universiteit, overweeg dan lid te worden van het Leiden Duurzaamheidsnetwerk op MS Teams.

Dit platform staat open voor zowel medewerkers als studenten en dient als een doorlopend forum voor discussies over duurzaamheid.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.