Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Organisatie

Nieuwe collega's Pedagogiek stellen zich voor

28 september 2023

Nieuwe collega's aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden stellen zich online voor. Misschien heb je ze al in het echt leren kennen!

Francisca Jungslager
Francisca Jungslager

Mijn naam is Francisca Jungslager (64) en ben coördinator van het Practicum Wetenschappelijk Schrijven, daarnaast verzorg ik het vak Argumentative and Retorical Strategies aan de Honours Academy.

Ik vind het heerlijk om me in te zetten voor een praktisch vak als academische schrijven, omdat het studenten leert hun gedachten zo precies, gestructureerd en onderbouwd mogelijk onder woorden te brengen. Altijd leuk om te zien dat studenten tijdens het vak erachter komen hoeveel beter hun teksten nog kunnen worden.

Ik heb Nederlands gestudeerd en ben gepromoveerd binnen de Argumentatietheorie op een onderzoek naar leesprocessen. Ik ben verbonden geweest aan de UvA, de Universiteit Utrecht en Universiteit Leiden en heb veel theorie in de praktijk kunnen brengen in de tijd dat ik als communicatiemanager bij Unilever werkte. Dat was echt een andere wereld en bedrijfscultuur.

Ik woon met mijn man in Amsterdam, onze drie kinderen zijn de deur al uit. Ik vind het leuk om samen met collega’s na te gaan hoe het programma steeds beter ingericht kan worden, zodat de studenten het vak steeds leuker gaan vinden en er steeds meer van opsteken. Ik kijk er echt naar uit om na een aantal jaren op losse contracten gewerkt te hebben nu onderdeel van het team te mogen worden. Top!

Willem Bruin
Willem Bruin

Beste nieuwe collega’s, mijn naam is Willem Bruin, 30 jaar oud en ik ben sinds 1 augustus werkzaam als postdoc onderzoeker binnen het instituut. Mijn academische reis begon met een bachelor in Psychobiologie, gevolgd door een onderzoeksmaster in Neurobiology, Psychopharmacology & Pathophysiology aan de UvA. Vervolgens heb ik mijn promotieonderzoek uitgevoerd in het Amsterdam UMC. Hier richtte ik me op het ontwikkelen van biomarkers voor de psychiatrie, door te onderzoeken of op basis van hersenscans diagnoses gesteld kunnen worden en behandelplannen.

Samen met Moji Aghajani zal ik in de komende jaren onderzoek doen naar angststoornissen van adolescenten. We zullen hierbij nauw samenwerken met grootschalige consortia, met als doel om beter inzicht te verkrijgen in de rol van het zich nog ontwikkelend brein en om individuele voorspellingen te kunnen maken ter verbetering van de diagnostiek.

Ik ben geboren en getogen Amsterdammer en woon samen met mijn verloofde in Amsterdam Oost. Buiten werktijd kun je me vinden als bas in een koor, trotse oom, genietend van fietstochten, wildplukken en het bereiden van likeuren. Je kunt me altijd porren voor bordspelletjes, zoals Terraforming Mars, Agricola, Catan – hoe ingewikkelder hoe beter.

Als je me zoekt, kun je me op dinsdag en donderdag vinden in kamer 4.B33. Kom gerust langs voor een babbel en kop koffie of thee. Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal binnenkort te ontmoeten!

Lude Rozema
Lude Rozema

Ik ben Lude Rozema, 26 jaar en maak sinds 14 augustus onderdeel uit van de programmagroep Onderzoeksmethoden en statistiek als fulltime docent. Ik kom oorspronkelijk uit Zeewolde - Flevoland, maar woon inmiddels in het zo fijne Leiden.

Ik ben afgestudeerd in statistiek, een specialisatie binnen de master Psychologie en heb daar na mijn afstuderen een jaar gewerkt als docent en onderzoeker. Mijn onderzoek ging over het ‘schoonmaken’ van structurele MRI-data wanneer deze zijn verzameld uit verschillende scanners en het evalueren van de kwaliteit van deze procedures.

In mijn vrije tijd doe ik aan wielrennen en voetbal. Ik train op woensdagen, dus als je me op donderdagen voorbij ziet hinkelen, komt dat waarschijnlijk door de trainingen. Ervaring leert dat dit helaas niet zeldzaam is.

Ik kijk ernaar uit het soms impopulaire onderwerp van statistiek toegankelijk te maken voor studenten en samen te werken met mijn nieuwe collega’s. Voor vragen of een babbel mag je altijd aankloppen bij 4B22!

Annemarie Moerkerken-Ritmeester
Annemarie Moerkerken-Ritmeester

Mijn naam is Annemarie Moerkerken-Ritmeester en vanaf augustus ben ik aangesteld als klinisch vaardigheidsdocent, om komend jaar een groep masterstudenten te begeleiden bij hun stage.

Na jarenlange ervaring in het primair onderwijs ben ik in 2010 als vaktherapeut spel aan de slag gegaan en tot op de dag van vandaag doe ik dat werk met veel plezier. Elke keer verrast het me weer wat een kind, als uniek mensje in de spelkamer, laat zien wat er zoal speelt in zijn of haar leven. Daarbij werk ik graag samen met ouders en geef, indien gewenst, ook ouder-kind therapie. Ik werk al een aantal jaar bij PraktijkPresent in Gouda. Daar is Carlijn Bergwerff mijn directe collega en zij attendeerde mij op deze functie op de FSW😊

Ik woon in prachtig Gouda, samen met Ardjan en onze twee tienerdochters. We genieten van onze pup Ravi die de nodige aandacht vraagt en veel plezier brengt. Naast het gezin en werk ben ik in de wintermaanden regelmatig op de langlaufbaan te vinden en hou ik van buitenzijn en wandelen.

Van mijn passie ‘verbinding zoeken en maken met de ander’ heb ik mijn werk kunnen maken en kijk ik uit naar mooie ontmoetingen op de FSW!

Job Hudig
Job Hudig

Mijn naam is Job Hudig. Ik ben 32 jaar en geboren in Breda. Eind dit jaar rond ik mijn promotietraject af aan de Erasmus Universiteit. Hierin onderzocht ik de effecten van een lifegoal-setting interventie onder eerstejaars bedrijfskunde studenten.

Ik ben geïnteresseerd in thema’s rondom motivatie en studentenwelzijn. Mijn bachelor Bedrijfskunde en master Arbeids- en Organisatiepsychologie heb ik ook aan de EUR gedaan. Het lesgeven vond ik tijdens mijn PhD het leukst. Ik ben daarom super blij dat ik na dertien jaar in Rotterdam de stap heb gemaakt naar de Universiteit Leiden en binnen ons instituut werk als docent.

Naast mijn passie voor onderwijs, ben ik gek van surfen. Ik woon samen met mijn vriendin op Scheveningen en reis zo vaak als kan de wereld over op zoek naar goede golven. In mijn eerste studiejaar ben ik me gaan verdiepen in meditatie. Het hielp mij ontzettend met focus, creativiteit en ontspanning tijdens het studiewerk. Ik ben dan ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van dit soort oefeningen in het onderwijs.

Ik kijk ernaar uit om mijn interesses hier verder te ontwikkelen. Daarbij heb ik veel zin om met studenten en docenten samen te werken en een positieve bijdrage te leveren aan het hoger onderwijs.

Anne-Marie Visser
Anne-Marie Visser

Mijn naam is Anne-Marie Visser, moeder van 3 kinderen en ik woon in Alphen aan den Rijn. Vanaf 15 augustus ben ik gestart bij de universiteit als klinisch vaardigheidsdocent. In het verleden heb ik zelf ook gestudeerd aan de Universiteit Leiden en ik kijk er naar uit om hier nu als docent te gaan werken.

Na het afronden van mijn opleiding aan de Universiteit Leiden heb ik ook de postmasteropleiding tot orthopedagoog-generalist gevolgd. Ik heb jarenlange ervaring in het basis- en voortgezet onderwijs waarbij kinderen met speciale onderwijsbehoeften altijd mijn interesse hebben gewekt. Daarnaast ben ik werkzaam geweest binnen het speciaal onderwijs - toenmalig cluster 4, als kwaliteitsadviseur (speciaal) onderwijs en als orthopedagoog-generalist in het onderwijs en de basis GGZ.

De laatste jaren ben ik steeds vaker in aanraking gekomen met diverse hulp en zorgvragen van ouders, kinderen en jongeren die vaak gepaard gaan met vragen binnen het onderwijs. Ik heb mij gespecialiseerd in het snijvlak onderwijs en zorg, waarbij het voor mij belangrijk is om te kijken naar wat het kind of de jongere nodig heeft om verder te komen. Dit kan ondersteuning zijn in de schoolse setting, diagnostisch onderzoek of een begeleiding-/behandeltraject.

Ik kijk er naar uit om nu als klinisch vaardigheidsdocent masterstudenten te begeleiden tijdens hun klinische stages en ik hoop snel kennis te maken met al mijn collega’s bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen!

Sita ter Haar
Sita ter Haar

Ik ben Sita ter Haar, net begonnen als universitair docent bij Pedagogische Wetenschappen, in de programmagroep Opvoeding en Ontwikkeling. Ik ben een beetje een vreemde eend in de bijt, want heb geen officiële achtergrond in de pedagogiek, maar wel ervaring met bijna alle andere disciplines rond ontwikkeling, dus deze kon er ook nog wel bij. Een beetje een 'disciplinehorder' dus!

Begonnen als bioloog, maar al snel het raakvlak tussen neuro- en gedragsbiologie, psychologie en taalkunde opgezocht. De rode draad in mijn onderzoek is ‘vocale ontwikkeling’, zoals het leren van spraakklanken bij baby’s en het leren van zang bij vogels. Daarbij onderzoek ik invloeden van allerlei factoren, zoals blootstelling - aan spraak/zang, predisposities, hormonen, stress en slaap op dit leerproces. Ik ben geïnteresseerd in de effecten hiervan op hersenontwikkeling en mechanismen van taal- en spraakontwikkelingsstoornissen. 

Daarnaast ben ik als coördinator van het onderzoeksteam ‘1001 critical days’ (UU, UMCU) bezig geweest met het versterken van de verbinding tussen wetenschap en maatschappij, op het gebied van vroege (taal)ontwikkeling.

Ik kijk er naar uit om weer een nieuwe studentenpopulatie te leren kennen en te onderwijzen, en om van hen te leren. Ik kijk ook uit naar kennismakingen met nieuwe collega’s en om samen nieuwe onderzoeks- en onderwijsplannen te maken. Misschien leidt het wel een nieuw onderzoeksveld, bio-pedagogiek, of ornithopedagogiek, of comparatieve pedagogiek, maar dan vergelijkend met dieren in plaats van verschillende menselijke populaties? Suggesties zijn welkom!

Als er naast het werk nog wat tijd overblijft, hou ik me graag bezig met muziek. Ook doe ik sporadisch pogingen tot hardlopen, mountainbiken, birdnerden, moestuinieren en mijn man helpen met bier brouwen. Hopelijk tot binnenkort!

Anouk Conrads
Anouk Conrads

Ik ben Anouk Conrads en ik start dit studiejaar als docent pedagogische wetenschappen. In 2014 ben ik zelf als student op de Universiteit Leiden begonnen aan de Academische Pabo. Na het afronden van mijn studie heb ik vijf jaar met veel plezier op een basisschool in Leiderdorp gewerkt.

Twee jaar geleden ben ik naast mijn werk als leerkracht gestart met de Master Parenting and Child Development, die ik net afgerond heb. Het werk als docent pedagogische wetenschappen lijkt mij een enorm leuke uitdaging waarbij ik mijn interesse voor onderwijs en pedagogiek kan combineren.

Ik woon nu bijna tien jaar in Leiden en woonde daarvoor in Breda en Antwerpen. In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten aan het wandelen, hockeyen, zwemmen of borrelen. Ik kijk enorm uit naar mijn werk hier bij de faculteit en hoop de komende tijd met iedereen kennis te kunnen maken!

Nicolien van Haeften
Nicolien van Haeften

Ik ben Nicolien van Haeften en sinds september werk ik als PromoDoc bij IPW. Als PromoDoc combineer ik de komende jaren een promotietraject met twee dagen voor de klas in het basisonderwijs. Hiervoor heb ik als docent gewerkt bij Pedagogische Wetenschappen aan Universiteit Utrecht. Grappig genoeg ben ik in mijn eerste bachelor jaar gestopt met de studie Pedagogische Wetenschappen, want dat was ‘écht niet mijn ding’. Nu ben ik via omzwervingen toch weer terug waar ik ooit begonnen was.

In het promotieproject 'De (On)Bewuste Leerkracht' willen we onderzoeken of impliciete associaties en/of expliciete overwegingen voorspellers zijn voor de leerkracht-leerling interacties in de klas. De andere dagen werk ik als startende leerkracht in groep 4. De combinatie wordt een uitdaging, maar wordt, verwacht ik, voor beide banen onwijs waardevol en interessant.

In mijn vrije tijd ben ik graag in het zwembad, loop ik met mijn camera door het bos of scoor ik tante-punten door op de bank knuffeltjes te haken – momenteel Pokémons. Mocht je het leuk vinden om eens te praten, ideeën uit te wisselen of heb je vragen over dit project? Kom vooral langs of stuur een mail, ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag.

Marije Assink
Marije Assink

Ik ben Marije Assink (44 jaar) en op 15 augustus gestart als klinisch vaardigheidsdocent bij Forensische Gezinspedagogiek. Voor mij een nieuwe uitdaging die nu al goed bevalt. Inmiddels ben ik betrokken bij een werkgroep en start binnenkort de begeleiding van studenten bij hun masterstages.

Na mijn studie Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in de klinische praktijk aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik 15 jaar een vrijgevestigde praktijk in de basis GGZ voor Kind en Jeugd. De afgelopen vijf jaar heb ik ook ervaring opgedaan als regiebehandelaar binnen de specialistische GGZ, waaronder op het gebied van eetstoornissen.

Ik woon met mijn man, zoon van 13 jaar en twee dochters van bijna 10 en 6 jaar in Oegstgeest. In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met mijn gezin. Zo gaan we regelmatig even naar het strand om uit te waaien, maar sta ik in het weekend ook langs de lijn bij voetbal en hockey. Ik zie er naar uit om kennis te maken met alle collega's!

Alyt Klomp
Alyt Klomp

Mijn naam is Alyt Klomp en ik ben sinds 8 augustus begonnen als opleidingsmanager binnen het instituut, in de (grote) voetsporen van Carien.

Tijdens en na mijn studie Sociologie in Groningen (bachelor) en Amsterdam (master), heb ik in allerlei verschillende rollen gewerkt, onder andere als docent, studieadviseur en opleidingscoördinator. Vrijwel altijd bij onderwijsinstellingen, wat misschien niet vreemd is, want ik kom uit een echt onderwijsgezin.

Ik woon in Den Haag met mijn vriend en twee kinderen van drie en één jaar. Meestal komt er in zo'n 'voorstelstukje' ook nog een leuk zinnetje over een interessante hobby of ander boeiend vrijetijd verdrijf. Het eerlijke verhaal is dat ik sinds de komst van mijn kinderen in mijn schaarse vrije tijd graag lekker ga slapen of bankhangen, haha! De hobby's komen over een tijdje wel weer, wanneer de kinderen iets ouder zijn.

Mijn ouders zijn ooit vanuit Friesland in de buurt van Leiden neergestreken, en daar ben ik geboren en heb ik ook mijn eerste jaren doorgebracht. Helaas heb ik daar niet veel actieve herinneringen aan 😉. Desondanks voelt het zeker als ‘thuiskomen’ sinds ik hier ben gestart: ik heb al zo veel ontzettend behulpzame en aardige mensen ontmoet. Mocht ik je nog niet de hand hebben geschud, dan hoop ik snel kennis te mogen maken.

Loop gerust binnen bij 4.B51, ik ben er vanaf 25 september van maandag tot en met donderdag, voor die tijd ben ik nog gedeeltelijk voor mijn oude werkgever aan het werk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.