Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Hannah Saberi nieuwe studentassessor van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

11 december 2023

Hannah Saberi

Per half-november 2023 is Hannah Saberi de nieuwe studentassessor van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ze neemt het stokje over van Julie Külsen, die ruim twee jaar het assessorschap heeft uitgevoerd.

Even voorstellen

'Ik ben Hannah Saberi, de nieuwe assessor van onze mooie faculteit. Ik heb de bachelor criminologie gedaan en ik ben momenteel de master forensische criminologie aan het afronden. Ik kijk enorm uit naar het assessorschap, ik heb al veel leuke vergaderingen en borrels gehad en nieuwe mensen ontmoet.'

'Eén van mijn doelen dit studiejaar is om meer zichtbaarheid te creëeren voor wat er allemaal binnen de faculteit gebeurt en wat studenten hierin kunnen betekenen. Dit wil ik onder andere doen door actief de Instagrampagina van de assessor in te gaan zetten. Volg dus @assessorlaw om op de hoogte te blijven van wat ik zoal doe én om erachter te komen wat jij als student allemaal kan doen binnen de faculteit! Daarnaast kan je me altijd een mailtje sturen via assessor@law.leidenuniv.nl of langs komen tijdens het inloopspreekuur op donderdagen tussen 13-14 uur in B4.32.'

Overdracht

Julie draagt het assessorschap met volle vertrouwen over: 'Met de ervaring als student-ambassadeur in haar achterzak zal Hannah ongetwijfeld de stem van de student fantastisch gaan vertolken binnen het faculteitsbestuur. Ik heb er veel plezier in gehad verschillende ontwikkelingen mee te maken op de universiteit en faculteit. Een coronacrisis, een nieuwe onderwijsvisie voor de bachelor, een studentenwoonkamer, zo'n 60 verschillende studieverenigingsbesturen en heel veel vergaderingen later, kijk ik met trots terug op mijn tijd als assessor.'

Wat houdt het assessorschap in?

Als assessor ben je een volwaardig lid van het faculteitsbestuur. Je woont ontzettend veel vergaderingen bij – faculteitsbestuur, onderwijsbestuur, opleidingscommissie –  zo wordt de student, een van de belangrijkste doelgroepen, vertegenwoordigd bij bestuurlijke besluitvorming. Julie: 'Natuurlijk ben je ook maar één student, daarom heb ik geprobeerd ik zoveel mogelijk informatie op te halen bij studenten. Zelfs als je niets zegt, heeft het feit dat je aan tafel zit al een signaalfunctie.'

Feestdagen: eten, puzzelen en een beetje studeren

Tijdens de kerstvakantie ga ik naar mijn familie in Groningen. Wij houden heel erg van lekker eten, dus de diners worden het hoogtepunt van mijn vakantie! Daarnaast doen we ook vaak een poging tot het maken van een puzzel van 3000 stukjes; of hij ook af komt is nog wel een ander verhaal. Na de kerstvakantie ga ik ook nog een paar dagen lekker skieën, maar tussendoor moet er ook echt gestudeerd worden; ik moet namelijk een onderzoeksplan schrijven voor mijn scriptie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.