Universiteit Leiden

nl en

HR

Salarisbetaling 21 december 2023: uitleg salarisstrook

18 december 2023

Op donderdag 21 december worden de salarissen voor december 2023 betaald. Vanaf die dag is je salarisstrook beschikbaar in Self Service. Op je salarisstrook voor december zie je naast de specificatie van je salaris ook informatie over je aanvragen voor het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden, je verkoop van verlofuren en je belastbaar jaarloon. Die elementen lichten we hieronder toe.

Als je verdere vragen hebt over je salarisbetaling, neem dan contact op met het PSSC Servicepunt.

Voorbeeld salarisspecificatie van december

Omdat de verschillende termen en cijfers misschien niet voor iedereen bekend zijn, leggen we ze uit aan de hand van een voorbeeld van een salarisstrook. De nummers tussen haakjes in de tekst hieronder verwijzen naar dezelfde nummers op de voorbeeld salarisstrook.

Eindejaarsuitkering

Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,3% van je jaarsalaris met een minimum van € 2.250,- (op basis van een voltijdsaanstelling en een volledig gewerkt jaar) (1). Over de eindejaarsuitkering wordt loonheffing ingehouden op basis van het bijzonder tarief loonheffing. Dit tarief staat op de loonstrook onder ‘Bijz. tarief LH’ (2).

Keuzemodel

Heb je een aanvraag Keuzemodel ingediend waarbij je de eindejaarsuitkering als bron gebruikt? Dan zie je deze aanvragen terug op je loonstrook van december. Eerst wordt het bedrag van je bruto eindejaarsuitkering afgehaald. Dat zie je als ‘Bruto inh.’ terug op de loonstrook (3). Vervolgens wordt de loonheffing berekend over het verlaagde brutobedrag. Daarna wordt het bedrag van het Keuzemodel weer opgeteld. Dat zie je terug als ‘Netto toel.’(4).

Je kunt zien welke aanvragen er meegenomen zijn en tegen welk bedrag:

Omschrijving op salarisstrook Wat er wordt verrekend via het Keuzemodel
Bruto inh. / Netto toel. EJU WWV Reiskosten woon-werkverkeer
Bruto inh. / Netto toel. EJU Fitness / EJU Fit WKR             Fitnessabonnement
Bruto inh. / Netto toel. EJU Vakbond  Vakbondscontributie

Bruto inh. / Netto toel. EJU Studiekosten   

Studie- en opleidingskosten

Bruto inh. / Netto toel. EJU Beroepskosten

Beroepskosten
Bruto inh. / Netto toel. EJU Fiets   Fiets (inclusief eventuele verzekering)
Bruto inh. / Netto toel. EJU Fietsaccu Fietsaccu
Bruto inh. / Netto toel. EJU Fietsond. Onderhoudskosten fiets

 

Verkoop verlofuren

Heb je in november een aanvraag gedaan om verlofuren te verkopen of is je aanvraag in november goedgekeurd en was dat te laat voor de salarisbetaling van november? Dan zie je het bedrag dat je krijgt terug op de loonstrook van december (5). Voor de verlofuren ontvang je een bruto bedrag. Over dat bedrag wordt loonheffing (bijzonder tarief) ingehouden.

Jaaropgave 2023

Op de salarisstrook van december staat bij ‘grondslag loonheffing totaal’ je belastbaar jaarloon 2023 (6). Ditzelfde bedrag zal ook op je jaaropgave 2023 staan. Je kunt de jaaropgave van 2023 in februari 2024 vinden in Self Service. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.