Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Call for submissions: symposium ‘Changing Approaches Towards Restitution and Return of Colonial Heritage’

4 maart 2024

Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei 2024 houden het Grotius Centre of International Legal Studies en het interdisciplinaire onderzoeksprogramma “Museums, Collections and Society” een interdisciplinair symposium over het thema ‘Changing Approaches Towards Restitution and Return of Colonial Heritage’. Een van de tekortkomingen van de huidige aanpak is dat er een grote aandacht is voor nationale/binnenlandse perspectieven, met weinig aandacht voor bredere transnationale aspecten van restitutiebeleid.

De organisatie van het symposium heeft een call for submissions uitgeschreven voor dit symposium, bedoeld voor wetenschappers vanuit elke discipline en geografische achtergrond. Met name onderzoekers uit het zuidelijk halfrond worden aangemoedigd om een bijdrage in te zenden. Lees voor meer informatie het Engelstalige bericht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.