Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Lid worden van De Jonge Akademie van de KNAW? Meld je nu bij je leidinggevende

27 maart 2024

Jaarlijks verwelkomt De Jonge Akademie (DJA) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) tien nieuwe leden. De universiteit mag binnenkort weer zes kandidaten aandragen voor de landelijke toetredingsronde 2025. Binnenkort worden alle faculteiten en interfacultaire instituten gevraagd naar geschikte kandidaten.

Ben jij een jonge wetenschapper met een brede en betrokken visie op de (toekomst van) wetenschapsbeleid, wetenschap en maatschappij, interdisciplinaire samenwerking en internationalisering? Wil jij je de komende vijf jaar met enthousiasme en goede plannen inzetten voor deze thema’s? En voldoe je aan de voorwaarden voor nominatie? Dat wil zeggen, je bent gepromoveerd na 1 april 2015 (KNAW-extensieregeling) hebt minimaal een passieve beheersing van de Nederlandse taal en voldoet aan het profiel zoals geschetst in het reglement (m.n. Art. 3.1 en Art. 5)?

Maak dan nu je interesse in het DJA-lidmaatschap kenbaar aan je leidinggevende en onderzoeksdirecteur of wetenschappelijk directeur! Zij kunnen je dan overwegen en eventueel binnenkort voordragen voor de interne facultaire overweging en selectie van de twee kandidaten die per faculteit mogen worden voorgedragen aan het CvB. Vervolgens selecteert de rector hieruit zes kandidaten voor nominatie namens onze universiteit aan de KNAW/DJA.

De Jonge Akademie

Ben je benieuwd naar wat De Jonge Akademie is en doet? Lees hier meer over De Jonge Akademie. Ook lees je hier over de huidige en voormalige DJA-leden.

Bij vragen kun je contact opnemen met Anna Terra Verhage, beleidsadviseur SAZ.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.