Universiteit Leiden

nl en

Facilitair

Parkeergarage Maliebaan Zuid binnenkort weer open

15 maart 2024

De parkeergarage Maliebaan Zuid (PMB-Zuid) heropent binnen enkele maanden. Zodra Maliebaan Noord en Maliebaan Zuid open zijn, vervalt de uitwijkparkeermogelijkheid naar de Haagweg. Wij vertrouwen erop dat de garages voldoende parkeergelegenheid bieden.

Veranderingen parkeergarage Maliebaan Zuid

In de parkeergarage Maliebaan Zuid zijn veranderingen doorgevoerd:

  • De inrit bevindt zich nu op straatniveau. De intercom/paslezer zie je direct zodra je komt aanrijden.
  • PMB-Zuid werkt ook met kentekenherkenning. Je biedt eenmalig de LU-card of abonnementspas aan, het autokenteken wordt gekoppeld en de eerstvolgende keer dat je wilt parkeren, herkent de kentekenlezer de auto en is aanbieden van de pas niet meer nodig. Let op: het kenteken moet goed leesbaar zijn en de kentekenplaat moet schoon zijn. Kom je door omstandigheden eenmalig met een andere auto? Bied dan jouw pas aan. Neem de pas dus altijd mee.
  • De rijroute, parkeervakken en de indeling zijn gewijzigd. Neem de eerste keren de tijd om naar kantoor te komen. Auto’s delen de garage nu ook met scooters. Scooterbestuurders komen via dezelfde inrit als autobestuurders binnen. Een aantal vakken is speciaal voor scooters ingericht.

Goed om te weten

Let goed op alle aanduidingen en parkeer in een vak. Ook in PMB Zuid is verkeerd parkeren niet toegestaan. Zodra de exacte openingsdatum bekend is, wordt dit gecommuniceerd. Bewaar je vragen nog even tot na de opening en de eerste keer parkeren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.