Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

Maak nu je ORCID aan: de UBL kan je helpen

3 juni 2024

ORCID

ORCID (Open Researcher and Contributor Identifier) is de internationale identificatiecode voor wetenschappers. Het onderscheidt auteurs van elkaar en linkt auteurs naar hun eigen publicaties. Omdat ORCID een belangrijk hulpmiddel is bij het verbeteren van de zichtbaarheid van onderzoek, stimuleert de Universiteit Leiden alle onderzoekers om een ORCID aan te maken. Ook uitgevers van tijdschriften vragen auteurs in toenemende mate om hun ORCID.

Simpel aanmaken

Leidse wetenschappers kunnen heel simpel een eigen ORCID iD aanmaken via https://orcid.org/register en deze linken aan hun publicaties in LUCRIS, die vervolgens op de website worden gepresenteerd. We vragen alle Leidse wetenschappers die nog geen ORCID hebben en/of hun ORCID nog niet geregistreerd hebben in LUCRIS, om dit alsnog te doen.

  1. Als je nog geen ORCID hebt, kun je deze eerst aanmaken via https://orcid.org/register.
    Het kost minder dan 5 minuten.
  2. De volgende stap is registratie in LUCRIS; in deze korte handleiding lees je op pagina 1-2 hoe je dat eenvoudig kunt doen.

Aanvullende informatie is te vinden op de Medewerkersportal en op de ORCID pagina van de Bibliotheekwebsite. Op die laatste pagina staat ook een nuttige handleiding met screenshots.

Voor alle vragen over het aanmaken of gebruik van ORCID staat het UBL Open Access team klaar om deze te beantwoorden via openaccess@library.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.