Universiteit Leiden

nl en
Medewerkerswebsite ICT Shared Service Centre

Organisatie

Werkbelevingsonderzoek van start: deel jouw ervaring over je werk, de sfeer en de universiteit

6 mei 2025

Vandaag, op dinsdag 6 mei ontvang je van onderzoekspartner Welliba een uitnodiging om deel te nemen aan het werkbelevingsonderzoek van de universiteit. Daarvoor heb je tot en met 20 mei de tijd. Juist in deze tijd is het van belang om jouw mening te laten horen. Dat kan volledig anoniem: jouw antwoorden zijn niet herleidbaar naar jou en niet zichtbaar voor je leidinggevende.

Waarom meedoen?  

Op basis van de resultaten kunnen we gericht acties ondernemen en werken aan een fijne werkomgeving. Het gaat niet alleen om het invullen van de vragenlijst; het onderzoek biedt ook een kans om samen met je collega's en leidinggevende het gesprek aan te gaan over hoe het nu echt gaat. De twee teams met de hoogste respons winnen een tegoedbon voor een gezamenlijke lunch of borrel.

Welke vragen zijn opgenomen in het onderzoek? 

De vragen in het werkbelevingsonderzoek gaan o.a. over je werkomstandigheden, welzijn, samenwerking, communicatie, loopbaanontwikkeling en leiderschap. Ook zijn er vragen over sociale veiligheid en werkdruk; want op dat gebied is het belangrijk om de Arbeidsinspectie een representatief beeld te geven. Hiervoor is een minimale respons van 50% nodig binnen alle organisatieonderdelen.  

Waarom vragen over persoonlijke factoren?

In het werkbelevingsonderzoek zijn ook vragen opgenomen over je energieniveau en gevoel van zingeving. Je werkbeleving wordt immers ook beïnvloed door persoonlijke factoren: hoe je in je vel zit, de verbinding die je ervaart met anderen of je weerbaarheid. Maar ook je omgeving is van invloed. Stel dat je op een werkplek werkt met veel mensen; dat kan veel prikkels opleveren waar je soms best moe van wordt. Dat kan je ertoe besluiten om af en toe ook een andere, rustige werkplek op te zoeken. 

Inzicht via een persoonlijk dashboard

Aan het werkbelevingsonderzoek is een persoonlijk dashboard gekoppeld: daarmee krijg je direct inzicht in je eigen resultaten en welke factoren jouw werkbeleving beïnvloeden. Daarnaast krijg je praktische tips om te lezen (artikelen en websites), te luisteren (podcasts en video's) of te leren (trainingen en e-learnings). Na het invullen van de vragenlijst krijg je toegang tot het dashboard.

Meer weten?

Op de medewerkerswebsite kun je meer lezen over het werkbelevingsonderzoek.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.