Universiteit Leiden

nl en

Jasper van der Steen naar Humboldt-Universität met Rubiconsubsidie

Vier onderzoeksprojecten van jonge Leidse onderzoekers zijn door het NWO gehonoreerd met een Rubiconsubsidie. De wetenschappers mogen onderzoek doen aan prestigieuze onderzoeksinstellingen in het buitenland. Van onze faculteit sleepte dr. Jasper van der Steen een Rubiconsubsidie binnen. Met de subsidie gaat hij voor twee jaar onderzoek doen aan de Humboldt-Universität in Duitsland.

Vier onderzoeksprojecten van jonge Leidse onderzoekers zijn door het NWO gehonoreerd met een Rubiconsubsidie. De wetenschappers mogen onderzoek doen aan prestigieuze onderzoeksinstellingen in het buitenland. Van onze faculteit sleepte dr. Jasper van der Steen een Rubiconsubsidie binnen. Met de subsidie gaat hij voor twee jaar onderzoek doen aan de Humboldt-Universität in Duitsland.

The Nassaus Ltd: A Dynastic Family Business in Early Modern Europe, c. 1550-1750
Dr. J.A. (Jasper) van der Steen naar Duitsland, Humboldt-Universität, Geschiedenis voor 24 maanden.
Met benaderingen uit de familiebedrijfskunde onderzoekt dit project hoe telgen van de Ottoonse lijn van het huis van Nassau in de periode 1550-1750 als familiebedrijf bij elkaar bleven, dynastieke macht consolideerden en trachtten duurzaam veilig te stellen.

 

Over Rubicon

Doel van het Rubicon-programma is talentvolle onderzoekers bij Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten van KNAW en NWO na voltooiing van hun promotie voor de wetenschap te behouden. Rubicon biedt recent gepromoveerde wetenschappers de mogelijkheid ervaring op te doen aan een buitenlands topinstituut (maximaal twee jaar) of aan een excellent Nederlands onderzoeksinstituut (één jaar).

De naam van de Rubiconsubsidie komt van de rivier de Rubicon. Julius Caesar stak de rivier over voordat hij aan zijn zegereeks begon die hem verleidde tot de uitspraak 'veni, vidi, vici' (ik kwam, zag en overwon). De Rubiconsubsidie geldt als een goede opstap voor een Veni-subsidie uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Volgende mogelijke stappen in een wetenschapscarrière zijn de Vidi- en Vici-subsidie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.