Geef onderwijs in de nieuwe Active Learning Classroom

Studenten doen meer dan alleen maar luisteren. Ze schrijven, discussiëren en reflecteren. Active Learning Classrooms zijn ruimtes die zijn ontworpen om deze processen te faciliteren.

Het doel is om interactief contact tussen student en docent aan te moedigen o.a. door actievere werkvormen te gebruiken. Een van de kernkenmerken van een ALC is flexibiliteit. De sfeer van de zaal draagt bij aan dit actieve leerproces. Een ALC is voornamelijk ontwikkeld voor studenten en docenten maar kan ook gebruikt worden voor b.v. brainstormsessie of trainingen.

Plattegrond van de nieuwe ALC in het PJ Veth-gebouw

Study lounge

Het stimuleren van creatieve processen en interactie van studenten kan door een ALC te combineren met een naastgelegen ruimte met een informele setting zoals een lounge. De lounge is ingericht als ontmoetingsplek met comfortabele zitgelegenheid waar studenten groepsopdrachten uitwerken of kunnen discussiëren.

Per 1 september 2017: ALC in het PJ Vethgebouw

Wil je met jouw studenten op een actieve manier met de leerstof aan de slag? Boek dan vanaf 1 september de Active Learning Classroom in het PJ Vethgebouw. Deze zaal heeft flexibel meubilair, waardoor je tijdens de les snel kan switchen tussen groepsopdrachten, individuele opdrachten en/of presentaties. Wil je de zaal reserveren? Geef het voor 31 maart door aan je studiecoördinator.