Nieuwe onderwijsvisie Learning@Leiden

Hoe kunnen we onze studenten – nu en straks – opleiden tot academische professionals en betrokken burgers, die hun bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen waar onze samenleving voor staat? De nieuwe onderwijsvisie Learning@Leiden toont de ambities en plannen van de Universiteit Leiden.

De wereld verandert

Alles om ons heen verandert voortdurend. De student, de universiteit, de technologie, de maatschappij, de arbeidsmarkt, de wereld. De Universiteit Leiden wil inspelen op deze veranderende omstandigheden en het onderwijs aanpassen aan de eisen van deze tijd. Daarom is halverwege 2016 de huidige onderwijsvisie tegen het licht gehouden, en met een universiteitsbrede denktank van docenten, studenten, bestuurders en ondersteuners is de basis gelegd voor een nieuwe visie.

In gesprek

Vice-rector magnificus Hester Bijl gaat de komende maanden de nieuwe onderwijsvisie bespreken met medewerkers en studenten op de faculteiten, om ideeën op te halen. Hiermee hoopt ze de visie te kunnen aanscherpen en van de ambities concrete acties maken in het onderwijs.

Lees meer over Learning@LeidenUniversity.