Facultair academisch jaar feestelijk geopend

Met een speech van nieuwe decaan Mark Rutgers is het facultair academisch jaar 2017-2018 feestelijk geopend. Rutgers deelde tijdens zijn speech zijn toekomstvisie voor de Faculteit Geesteswetenschappen. Ook werd de winnaar van de Facultaire Onderwijsprijs bekend gemaakt: Victor Gijsbers mag zich fgw-docent van het jaar noemen.

Opening van het facultair academisch jaar: fotoalbum

De toekomstvisie van Mark Rutgers

In zijn eerste speech voor alle medewerkers van Geesteswetenschappen, richtte decaan Mark Rugters zich op de toekomst. Hij deelde de woorden: "Mijn overkoepelend doel voor de Faculteit Geesteswetenschappen is zowel simpel als ambitieus: ik wil de faculteit nóg beter maken. Dit wil ik doen door me te richten op het overbrengen van onze relevantie - Humanities matter -, en op het verbeteren van onze organisatie: een goede faculteit."

Hij lichtte toe: "Een goede werk- en studieomgeving is dé manier om de beste faculteit geesteswetenschappen te blijven op het Europese continent. 'De beste', niet zozeer in artikelen, studentenaantallen en beurzen, maar als plek waar mensen willen werken en studeren omdat het plezierig en prikkelend is om er te zijn."

'Een goede werk- en studieomgeving is dé manier om de beste te blijven.'

Victor Gijsbers wint Facultaire Onderwijsprijs

Elk jaar wordt tijdens de opening ook de Facultaire Onderwijsprijs uitgereikt aan een docent die is genomineerd door  studenten en op zijn of haar educatieve vaardigheden wordt beoordeeld door een speciale jury.

Zeven medewerkers waren dit jaar genomineerd voor de prijs, filosofiedocent Victor Gijsbers mocht hem mee naar huis nemen. De jury roemde hem om zijn onstuitbare energie en geweldige gevoel voor humor in de collegezaal.

Lees het interview met Victor Gijsbers

Winnaar Victor Gijsbers: 'Ik heb elk vak wel met plezier gegeven'