Plant een zaadje voor een groenere faculteit

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. De faculteit Geesteswetenschappen doet mee! Alle medewerkers ontvangen vandaag een folder met tien duurzame tips op de werkplek en een groeikaart.

Handgeschept papier

Een groeikaart is een kaart van handgeschept papier. In dit papier zijn zaadjes verwerkt. Er zijn kaarten met klaproos & alyssum, vergeet-me-nietjes, tomaat & wortel en basilicum & rucola. Je kunt de kaart direct zaaien, of bewaren tot het voorjaar. In de folder  (gedrukt op Cyclus Print, 100% gerecycled papier) staan tien tips voor een duurzame werkplek, en meer informatie over het scheiden van afval binnen de faculteit.

Hoe zaai ik mijn groeikaart?

Je kunt de kaart (eventueel in stukjes gescheurd) in een pot met aarde stoppen. Zet de pot op een zonnige en lichte plek in je (werk)kamer en zorg voor voldoende water. Als je de kaart in het voorjaar zaait mogen de plantjes, als deze wat groter zijn (en er geen kans meer is op nachtvorst), ook buiten geplant worden. Geniet van je bloemen of plantjes!

10 tips voor duurzaamheid op het werk

1. Pak de fiets of maak gebruik van het OV
  2. Gebruik kraanwater om je eigen flesje te vullen
  3. Gebruik je eigen mok voor koffie en thee
  4. Even weg? Vergeet het licht niet uit te doen
  5. Langer weg? Licht, computer en beeldscherm uit
  6. Probeer minder te printen
  7. Toch een printje nodig? Print dubbelzijdig
  8. Oud papier kan in de blauwe papierbakken
  9. Zet een luchtzuiverende plant in je werkkamer
  10. Probeer je afval te scheiden (lees waar je dat moet doen in Leiden en Den Haag)

De duurzame universiteit

De Universiteit Leiden neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om milieu en duurzaamheid. Hier lees je meer over in het Dossier Duurzaamheid. Sinds 2016 is het Leiden University Green Office (LUGO) actief. Hier zijn zes studenten aan het werk om duurzaamheid op de kaart te zetten binnen de universiteit. Medewerkers en studenten die ideeën hebben over een beter milieu, kunnen zich bij LUGO melden. De studenten vertellen meer over hun activiteiten op de LUGO-website en op Facebook. Vragen over duurzaamheid binnen de faculteit? Neem contact op met Carola Koetsier.