Universiteit Leiden

nl en

Week van 20 november: start mobiliteitsonderzoek Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden wil het reizen van en naar de universiteit verder verduurzamen. Daarom wordt in november voor de tweede keer onderzoek gedaan naar het reisgedrag van medewerkers en studenten. Doe mee en maak kans op één van de twee reischeques van € 250.

Energiebesparing

In 2014 heeft Universiteit Leiden voor de eerste keer onderzoek gedaan naar het reisgedrag van studenten en medewerkers. In november start een nieuwe meting. Deze geeft input voor het mobiliteitsplan, het milieubeleidsplan en voor de CO2-footprint en maakt duidelijk welke mogelijkheden er zijn het verkeer verder te verduurzamen. Binnenkort wordt u per email uitgenodigd om een beknopte enquête in te vullen.

De resultaten

De universiteit wil medewerkers en studenten stimuleren ‘slim’ te reizen. Daarvoor zijn al een aantal maatregelen ingevoerd, zoals de aanleg van laadpalen voor elektrische auto en e-fiets.

Slim reizen is kiezen voor een passend vervoermiddel: met de auto als het moet, op een andere manier als het kan. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om - zo mogelijk - het woon-werk/studieverkeer en dienstreizen te verduurzamen en energiezuinig reizen voor medewerkers en studenten aantrekkelijker te maken.

Maak kans op een reischeque

Het onderzoek wordt uitgevoerd door DTV Consultants, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in mobiliteit. Onder de deelnemers worden twee reischeques van € 250 verloot. Die kunt u bijvoorbeeld gebruiken om naar Londen te reizen, een stad die werk maakt van duurzame mobiliteit. Een extra reden om mee te doen!

Vragen en/of meer informatie?

Hebt u nu al vragen? Neem dan contact op met Jeroen Waijenberg, energiecoördinator van het Vastgoedbedrijf van de Universiteit Leiden, telefoon 071 527 3072, mail j.w.waijenberg@vastgoed.leidenuniv.nl

De Universiteit Leiden rekent op uw medewerking.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.