Universiteit Leiden

nl en

Personeelsmonitor: wat gebeurt er met de resultaten?

Op 3 april start de Personeelsmonitor 2018. We zijn benieuwd naar uw mening over werken bij de universiteit: wat gaat er goed, wat kan er beter? De uitkomsten nemen we natuurlijk serieus. In een serie artikelen laten we zien wat we hebben gedaan met de kritiek uit de vorige Personeelsmonitor. In deze eerste aflevering: de catering.

In 2015 werd de vorige Personeelsmonitor uitgevoerd onder alle medewerkers van de universiteit. Bij de vragen over ondersteuning en voorzieningen kreeg de catering een ‘gematigde’ beoordeling. Na dit signaal zijn verschillende grote en kleinere verbeteringen uitgevoerd.

Zo heeft het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) meteen na de Personeelsmonitor van 2015 een panel opgezet waarin medewerkers – en studenten – hun mening kunnen geven over de dienstverlening binnen de universiteit. Deelnemers aan dit Universiteit Leiden Panel krijgen periodiek een enquête voorgelegd over de universitaire restaurants en cafés, maar ook arbo-zaken, BHV en andere facilitaire voorzieningen komen aan bod.

Lees meer over het Universiteit Leiden Panel

Ook is het assortiment van de universitaire restaurants en cafés flink aangepast. Sinds januari 2017 is al het aanbod in de cafés en restaurants volgens het Pure-concept: duurzamer, gezonder en meer vegetarische opties. En doordat de Pure-producten goedkoper zijn, worden studenten en medewerkers gestimuleerd om een gezondere, meer duurzame keuze te maken. In januari 2018 is het assortiment verder uitgebreid met veganistische opties, zoals maaltijden en broodjes maar ook tussendoortjes vrij van dierlijke ingrediënten.

Meer informatie over het duurzame Pure-concept

Naast het duurzame assortiment wordt ook op andere manieren gewerkt aan een duurzamere catering. Zo komen er alleen nog kartonnen drinkbekers uit alle koffieautomaten in de universitaire gebouwen. Deze bekers zijn van duurzaam vervaardigd karton, en stevig genoeg om nogmaals te gebruiken om afval te verminderen.

Ook worden er 35 watertappunten van Join the Pipe aangelegd op verschillende locaties van de universiteit, om studenten en medewerkers te stimuleren kraanwater te drinken in plaats van (wegwerp)flesjes water. Met de aankoop van de watertappunten steunt de Universiteit Leiden tevens een drinkwaterproject van Join The Pipe in de Madoya-sloppenwijk van Nairobi, Kenia. En met de verkoop van de speciale drinkwaterflessen van Leiden University Green Office kunnen ook studenten en medewerkers hun steentje bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

Lees meer over het Join the Pipe-project en de drinkwaterflessen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.