Innovatieve kennisprojecten gezocht!

Werken aan nieuwe kennis voor Den Haag, de stad die werkt aan een Central Innovation District (CID), aan versterking van de stad en van haar inwoners. Doe mee met het Challenge CID Kennis Lab 2018.

Den Haag is in beweging: de stad groeit en er is een grote diversiteit in de bevolking en in woon- en werkmilieus. In het grote gebied tussen en rondom  drie stations (Centraal Station, Holland Spoor en Laan van Nieuw Oost-Indië)  liggen kansen voor innovatie van de stad. Meer en meer zal een krachtige kenniseconomie van betekenis zijn voor de ontwikkeling van Den Haag. De ontwikkeling van dit grote gebied is een voertuig voor kennisontwikkeling: over het gebied zelf, over de stad en de wijken, over de kracht en problemen van de stedelijke inwoners.

Werken aan de ontwikkeling van dit Central Innovation District is dus werken met een voertuig voor kennisontwikkeling. Leren over complexe ontwikkelingen is alleen mogelijk en zinvol in samenwerking. Daarom gaan we in gesprek met relevante partijen, zoals bedrijven, overheden en bewoners. Het wordt een samenwerking tussen metropool, regio, stad, wijk en buurt, maar ook tussen verschillende sectoren, disciplines en gebieden. Zo komen we tot nieuwe kennis en ontstaan nieuwe inzichten. Doe je met ons mee?

De Challenge Kennisontwikkeling

Ben je onderzoeker, docent, promovendus of ambtenaar in Den Haag en wil je bijdragen aan het opbouwen van kennis voor het Central Innovation District? Met je onderzoek kun je een belangrijke bijdrage leveren aan kennisontwikkeling van het CID. Heb je een interessant idee voor een innovatief onderzoeksproject? Stuur je voorstel dan voor 27 april in!

Download de pdf met informatie over de challenge.