Terugblik op een inspirerende Science Education Hackanoon

De onderwijsmiddag was dit jaar anders dan anders: in plaats van luisteren naar diverse sprekers zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan met een van de ambities van de onderwijsvisie Learning@Leiden!

De middag werd afgetrapt met een jongleertraining door een professionele jongleur om de creativiteit op gang te krijgen. Vervolgens gingen studenten, docenten en onderwijskundigen in groepen aan de slag met een zelfgekozen casus. Ze werden daarbij geholpen door getimede aanwijzingen en opdrachten. Allerlei creatieve hulpmiddelen werden uit de kast gehaald en experts geconsulteerd om een prototype of presentatie te maken.

Winnaar

Aan het eind van de middag presenteerden de vier groepen hun ideeën om het onderwijs binnen de faculteit te verbeteren. De winnende groep bedacht de ‘Science meets Society dag’. Hun doel is om studenten te laten werken aan hun vaardigheden tijdens een interactieve dag: studenten stellen zelf een team samen, krijgen hulp van experts en hebben de beschikking over de nodige hulpmiddelen en technische ondersteuning voor het uitvoeren van hun ideeën. Met dit idee sleepte de groep zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht. Het was een nipte overwinning in beide categorieën.

Bekijk hieronder een foto impressie van de middag:

Jongleur
Jongleren