Interne verbouwing Arsenaal

Het Arsenaal, het oudste pand van de campus van Geesteswetenschappen, wordt intern verbouwd. Het ontwerp is inmiddels goedgekeurd en de verbouwing start begin 2019. Medewerkers nemen naar verwachting in het voorjaar van 2020 hun intrek in het verbouwde pand. De huidige medewerkers verhuizen halverwege de maand juli 2018 naar de overkant van de Witte Singel en nemen hun intrek in de Matthias de Vrieshof.

Verhuizingen

Op dit moment zijn de medewerkers van de Oost-Azië-opleidingen Chinastudies, Japanstudies en Koreastudies nog gehuisvest in het Arsenaal. Binnenkort nemen zij, samen met studenten en alumni, afscheid van het pand dat jaren hun thuisbasis was. Ze verhuizen tijdelijk naar de Matthias de Vrieshof en krijgen na de verbouwing van de P.N. van Eyckhof-Van Wijkplaats daar hun nieuwe plek. Na de verbouwing van het Arsenaal nemen de medewerkers van het instituut LUCAS en een aantal gedeelde bacheloropleidingen hier hun intrek. Zij hebben meegedacht over het ontwerp, waarin ook duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt is.

Studieplekken komen terug

Na de verbouwing van het Arsenaal zijn er, naast de werkplekken voor medewerkers, twee onderwijszalen, een ruimte met werkplekken voor researchmaster studenten en een plek voor de studieverenigingen. Het aantal zelfstudieplekken in de patio wordt uitgebreid.
Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerp. Het gebouw wordt voorbereid op toekomstige aansluiting op warmte-koudeopslag in de bodem. Het streven is om volgens de duurzaamheidsdoelstelling de BREEAM-normering Excellent te halen.