Verhuizing van het Arsenaal

Deze week zijn Chinastudies, Japanstudies en Koreastudies verhuisd van het Arsenaal gebouw naar het Matthias de Vrieshof.

Deze week zijn Chinastudies, Japanstudies en Koreastudies verhuisd van het Arsenaal gebouw naar het Matthias de Vrieshof, in voorbereiding op de nieuwe Humanities Campus.

De voorbereidingen voor de interne herinrichting van het Arsenaal zijn al in 2016 begonnen, toen de Asian Library verhuisde naar de Universiteitsbibliotheek. Deze week is er een nieuwe stap gezet met de verhuizing van Aziëstudies naar het Matthias de Vrieshof als tussenstation.

De renovatie van het Arsenaal zal het interieur en de technische installatie omvatten. Het resultaat zullen moderne onderwijs- en studieruimtes zijn met aantrekkelijke ontmoetingsplekken. De buitenkant van het gebouw blijft ongewijzigd. De renovatie zal naar verwachting beginnen in de tweede helft van 2018.

De toekomstige gebruikers van het gebouw zullen LUCAS en de medewerkers die voornamelijk werken aan de LUCL bachelor’s degree programma’s English Language and Culture, German Language en Culture en Latin America Studies.