Uitslag NSE: aan de slag met verbeterpunten

Meer aandacht voor arbeidsmarktvoorbereiding en betere informatievoorziening, dát is waar studenten van de faculteit Geesteswetenschappen behoefte aan hebben. Dit blijkt uit de uitslag van de Nationale Studenten Enquête 2018 (NSE). De inhoud van de opleiding en docenten worden juist bovengemiddeld gewaardeerd.

Docenten

De uitkomsten van de NSE laten zien dat de docenten van de faculteit Geesteswetenschappen gewaardeerd worden. Het oordeel over hen is zeer positief, ook in vergelijking met andere faculteiten van Universiteit Leiden en universiteiten in de rest van het land.

​​​​​​​Inhoud van de opleiding

De manier waarop opleidingen aandacht besteden aan thema’s als inhoud van de opleiding, ontwikkeling van algemene vaardigheden, groepsgrootte en uitdagend onderwijs worden goed gewaardeerd.

Arbeidsmarktvoorbereiding

Studenten hebben behoefte aan meer voorbereiding op de arbeidsmarkt. Het afgelopen jaar hebben negen opleidingen meegedaan aan een  facultair project  om arbeidsmarktvoorbereiding zichtbaarder te maken. De uitkomsten van dat traject worden nu gebruikt om ook andere opleidingen op dat punt te inspireren.

Humanities Career Service organiseert bijeenkomsten met alumni en andere vertegenwoordigers uit de praktijk en denkt na over hoe stages in opleidingen geïntegreerd kunnen worden.

De universiteit heeft dit jaar LU Career Zone gelanceerd, een website met informatie over voorbereiding op de arbeidsmarkt, vacatures voor stages en startersbanen.

Informatievoorziening

Ook is er behoefte aan betere informatievoorziening. De faculteit werkt daarom continu aan verbetering van  de studentenwebsite.

Dit jaar is ook de universitaire studentenapp gelanceerd. In deze app staat alle persoonlijke studie-informatie bij elkaar. Eén keer inloggen en je hebt overal en altijd toegang tot je rooster, resultaten, vrije studieplekken en het belangrijkste nieuws van de universiteit, faculteit én je opleiding.

Bekijk de gegevens

Meepraten?

Op welke wijze wil je voorbereid worden op de arbeidsmarkt? En: Hoe kunnen faculteit of opleidingen de communicatie en informatievoorzieningen verbeteren? Als je mee wil praten over deze onderwerpen, neem contact op met Olivier Fajgenblat, student-lid van het Faculteitsbestuur: assessor@hum.leidenuniv.nl. Hij neemt dan contact met je op.