Universiteit Leiden

nl en

Arsenaal in ontwikkeling

Open, licht, duurzaam en met ruimte voor verbinding. De renovatieplannen voor het Arsenaal worden steeds duidelijker. Onlangs zijn de ontwerpen gepresenteerd aan de medewerkers van de instituten LUCAS en LUCL, die na de verbouwing hun intrek gaan nemen in het pand.

Architect Ernst Hoek gaf tijdens een informatieavond toelichting op de plannen voor de renovatie. Hij ontwierp, samen met Diederik de Jonge, het nieuwe interieur van het  pand.  Aan de buitenkant verandert er niet veel. De gevel en de herkenbare kozijnen van het gebouw blijven, maar de ramen worden vervangen voor modernere exemplaren. In de boekentoren worden doorbraken gemaakt waardoor er meer daglicht in het gebouw komt en meer ruimtes optimaal kunnen worden gebruikt.

De grote patio wordt een plek waar studenten kunnen studeren. Omdat er veel planten geplaatst worden zal dat zorgen voor een prettig leefklimaat en er zijn voorzieningen voor een goede akoestiek. Naast een goed binnenklimaat is er ook veel aandacht voor duurzaamheid. Tijdens de renovatie worden materialen hergebruikt en voor de inrichting worden duurzame keuzes gemaakt. Na oplevering is het Arsenaal een energiezuinig gebouw. Dat komt onder meer omdat bij de renovatie de BREAAM richtlijnen worden gevolgd.

Rondom de patio’s liggen de werkkamers. Het ontwerp daarvoor is enerzijds transparant en geeft anderzijds genoeg beschutting om in een rustige omgeving te werken. In het gebouw komen op de begane grond, twee Active Learning Classrooms  die uitkijken op de binnentuin. In deze lokalen krijgen studenten zowel klassikaal als in kleine groepen onderwijs.

De planning is dat de renovatie in januari 2019 start en dat het gebouw begin 2020 wordt opgeleverd. Een deel van de medewerkers van het LUCAS en het LUCL verhuizen dan naar hun nieuwe werkplek.

Vragen over het Arsenaal en de Humanities Campus kun je mailen naar: info@humanitiescampus.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie