Universiteit Leiden

nl en

Koninklijke onderscheiding voor neuroloog Raymund Roos

Hoogleraar Neurologie Raymund Roos nam op 26 oktober afscheid van het LUMC. Bij die gelegenheid kreeg hij de onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van de burgemeester van zijn woonplaats Winterswijk.

Roos hield zijn afscheidsrede over de ziekte van Huntington, de ziekte waar hij jarenlang onderzoek naar deed. Hij zette zich als arts intensief in voor patiënten met deze erfelijke, zeldzame hersenaandoening. Gedreven en bevlogen zette hij al zijn kennis in voor wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau en voor de best mogelijke zorg voor patiënten met deze ziekte. Dat deed hij op nationaal en internationaal niveau. 

Steun in de rug

Volgens de Vereniging van Huntington is Roos zeer belangrijk geweest voor zowel het onderzoek naar Huntington, als voor de patiënten zelf. 'In zijn werk als neuroloog betekent hij veel voor families met Huntington. Hij zet zijn kennis onvermoeibaar in om mensen met deze vrijwel onbekende ziekte een steun in de rug te geven.'

Lees meer bij het LUMC

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.