Universiteit Leiden

nl en

Tuin Huizinga gebouw in een nieuw jasje

Veel groen, hoekjes om in te zitten en paadjes om over te wandelen. Dat waren de wensen voor de verbouwing van de tuin van het Huizinga gebouw. Na ongeveer 40 jaar was de tuin toe aan opknapbeurt. Het resultaat is gezellige, groene tuin met schaduw- en zonplekjes.

Bij het ontwerp van de nieuwe tuin werden bomen behouden voor zover dat kon. De piramide, een kunstwerk van Cornelis Rogge,  werd verwijderd en op die plek zijn nu nieuwe groenstroken aangelegd. In nauwe samenwerking met de kunstenaar en Stichting Onterfd Goed is een nieuwe bestemming gevonden voor het kunstwerk. De piramide wordt opgeknapt en krijgt daarna een plek bij de gemeente Waalwijk. De plantenbakken die over waren worden ook hergebruikt en gaan naar een zorgcentrum.

Wat zie je in de vernieuwde tuin? Een pergola waar je lekker onder kunt zitten, veel zitplaatsen en een heel arsenaal aan bonte, vaste planten. De waterlelies uit de oude vijvers zijn hergebruikt en hetzelfde geldt voor oude tegeltjes. Het is een diervriendelijke tuin met planten voor vlinders en insecten en hopelijk komen er vogeltjes in de waterbakken.

Kom ook eens een kijkje nemen!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.