Woonruimte gezocht voor internationale studenten

Heeft u per direct een betaalbare kamer of andere woonruimte beschikbaar? Lijkt het u leuk om (al dan niet tijdelijk) onderdak te bieden aan een student(e) van de Universiteit Leiden uit het buitenland? Meld u dan aan bij het Housing Office van de universiteit.

Woonruimte vinden is lastig

Ook dit jaar zijn weer veel internationale studenten begonnen aan een bachelor- of masteropleiding van de universiteit in Leiden of Den Haag. De meeste studenten hebben, met hulp van het Housing Office en/of op eigen gelegenheid, inmiddels onderdak gevonden in de (regio) Leiden of Den Haag. Ook is er, tot eind oktober, (beperkt) noodopvang beschikbaar in Noordwijk.

Ondanks alle inspanningen is er toch nog een kleine groep studenten die nog dringend woonruimte zoekt. Als medewerker van de universiteit kunt u helpen.

In de Leidse en Haagse regio is het voor studenten moeilijk om betaalbare woonruimte te vinden. Voor buitenlandse studenten is dat bovendien vaak extra lastig. Zij hebben nog geen netwerk terwijl kamers vaak via-via een nieuwe eigenaar krijgen. Advertenties zijn vaak in het Nederlands opgesteld en er zijn ook studentenhuizen die internationale studenten weren.

Hoewel de universiteit internationale studenten zo goed mogelijk probeert te helpen bij het zoeken en bij een aantal kamers en wooneenheden bemiddelt, en overleg voert met de gemeenten Leiden en Den Haag om het aanbod kamers te vergroten, is de woningnood op korte termijn niet oplosbaar in deze regio.

Contact opnemen?

Mocht u per direct over kamer(s)/woonruimte beschikken voor deze doelgroep, dan kunt u contact opnemen met het Housing Office van de universiteit, via het mailadres housing@sea.leidenuniv.nl. Graag in de onderwerpregel aangeven: Ik heb een kamer ter beschikking.