Universiteit Leiden

nl en

ICTO ‘eindigt’ pas aan de andere kant van de wereld.

Sinds 1 augustus heeft ook de FGGA een facultair ICT & Onderwijs (ICTO)-programma! Hoewel het programma op dit moment alleen nog bestaat uit Emre Sener als de ICTO-Coördinator van de FGGA, heeft de faculteit op ICTO-gebied sindsdien zeker niet stilgelegen. Maar wat houdt ICTO nou eigenlijk in?

Het doel van ICTO is het herkennen, aanmoedigen en ondersteunen van digitale onderwijsvormen (zoals Flipped Classrooms, Presenterswall en Weblectures), businessmodellen (zoals MOOCs en SPOCs) en didactiek (zoals Pitch2Peer), en met hun meerwaarde voor het onderwijs de profilering en positionering van de faculteit op nationaal en internationaal niveau te versterken. ICTO begint dus in principe op campus of in Blackboard en ‘eindigt’ pas aan de andere kant van de wereld. Over Blackboard gesproken; het grootste ICTO-project dat op dit moment loopt binnen zowel de universiteit als de faculteit, is de implementatie van het nieuwe Learning Management System ‘Brightspace’ als vervanger van Blackboard per 1-9-2020. Brightspace zal dezelfde en zelfs meer mogelijkheden bieden aan docenten om hun onderwijs gerichter en makkelijker af te stemmen naar zowel hun eigen wensen als die van hun studenten.  

ICTO is dus ontzettend breed en divers in wat het voor jou kan betekenen. In de loop van volgend jaar zullen er daarom LunchTalks georganiseerd worden waarbij docenten, die ervaring hebben opgedaan met betrekking tot specifieke ICTO-onderwerpen, zullen worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen met hun collega’s over een heerlijke lunch!

Heb jij nog vragen of ideeën met betrekking tot ICT in jouw onderwijs? Stuur dan gerust een mailtje naar e.sener@fgga.leidenuniv.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.