Universiteit Leiden

nl en

FSW Grassroots en Grass shoots subsidies bekend

Uit de ronde van afgelopen najaar zijn alle aanvragen goedgekeurd! De komende periode gaan de aanvragers met hun subsidie aan de slag om hun onderwijsinnovatie te realiseren.

2 Grassroots

Anja van der Voort
Belangrijke kenniselementen uit de cursus Onderzoekspracticum worden met behulp van clips voorafgaand aan het college aangeboden. Tijdens contacturen is meer tijd voor verdieping en actieve werkvormen.

Marian Hickendorff
Studenten leren in het Oefenonderzoek Academische Pabo onderzoekbare vragen te formuleren op basis van vragen uit de schoolpraktijk. Daarvoor wordt een handleiding Vraagarticulatie in praktijk(gericht) onderzoek ontwikkeld.

2 Grass shoots

Brenda van Coppenolle
De SPSS opdrachten van alle statistiek cursussen van Politicologie worden grondig hervormd en beter op elkaar afgestemd. De inzet van kennisclips zorgt voor continuïteit tussen de grote aantallen werkgroepen. Het stelt studenten ook in staat in eigen tempo SPSS oefeningen uit te voeren en na te kijken. In de werkgroep is meer tijd voor individuele vragen of het maken van extra oefeningen.

Marlies van der Meer, Evelien Wolthuis en Karin van der Hiele
Er wordt een systematiek uitgewerkt voor het maken van online bridging modules voor entry exams van Psychologie masterspecialisaties. Door de content via adaptive release in verschillende scenario’s aan te bieden, aangepast aan het instroommoment en tempo van de individuele kandidaat, is een betere voorbereiding mogelijk op de toelatingstoets.

Grassroots projecten (maximaal €1.000,-) zijn bedoeld om veelbelovende experimenten uit te voeren of onderwijsinnovaties van bescheiden formaat door te voeren. Grass shoots projecten (maximaal €8.000,-) zijn er om onderwijsinnovaties die zichzelf aantoonbaar bewezen hebben door te voeren in het onderwijs. Deze subsidies maken deel uit van het ICT & Onderwijsprogramma en worden 2x per jaar aangeboden door de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Meer over FSW Grassroots en Grass shoots subsidies ››

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.