Maak kennis met de mensen achter de 444-viering binnen Humanities

De 444-viering is begonnen en ook binnen de Faculteit Geesteswetenschappen brengt verschillende activiteiten en projecten met zich mee. Om dit alles in goede banen te leiden zijn er vijf projectteams gevormd. Zij zetten zich dit jaar vol enthousiasme in om op allerlei manieren te laten zien waar Humanities voor staat.

Kernteam

Lyonne van Gaalen, Ingrid van Gool, Katinka Janssen, Clemens Mayer, Rosalien van der Poel en Robin van Vleuten

Het kernteam is het centraal aanspreekpunt en adviesorgaan voor alle aan 444-gerelateerde zaken binnen onze faculteit. Naast de onderstaande projecten, die elk een eigen team hebben, houdt het kernteam zich vooral bezig met alle overige 444-activiteiten waarbij de geesteswetenschappen ook een rol spelen. Zo waren zij mede verantwoordelijk voor de facultaire nieuwjaarsborrel van 11 februari, en zijn ze betrokken bij de aanleg van een fysieke tijdlijn door het Lipsiusgebouw en de lancering van de Humanities merchandise lijn later dit jaar.

Familie- en Vriendendagteam

Kate Bellamy, Michel Crama, Sanderien de Jong, Syvia Roest-Aalbregt en Anneke Stracke

Op zaterdag 25 mei staat de vrienden- en familiedag voor medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen op het programma. Het team is druk bezig met het samenstellen van een gevarieerd programma dat iets de bieden heeft voor alle leeftijden. Ze zijn hiervoor nog op zoek enthousiaste medewerkers die graag doormiddel van bijvoorbeeld lezingen, workshops of tours hun familie en vrienden een kijkje willen geven achter de schermen van onze faculteit. Heb je hier leuke ideeën voor hebben, mail deze dan naar vriendenenfamiliedag@hum.leidenuniv.nl.

Wedstrijd- en tentoonstellingsteam

Nathalie Borst, Kristina Kovalenko, Lauren Pope, Katelin Post, Romy Ruigrok en Didem Yerli

De Faculteit Geesteswetenschappen is één van de breedste, meest diverse en creatiefste faculteiten van deze universiteit. En dat wil het tentoonstellingsteam dit jaar graag laten zien in de vorm van een Humanities Matter tentoonstelling vol kunstwerken gemaakt door onze eigen studenten, medewerkers en alumni. Hoe zou jij jouw persoonlijke band met je opleiding of onderzoek verbeelden? Laat je creativiteit vooral de vrije loop met bijvoorbeeld een foto, schilderij of gedicht. Houd onze website en social media kanalen in de gaten, want meer informatie volgt snel!

Facultair feestteam

Giovanni Baccani, Alison Buck, Ivo Kostons, Lorenzo Oechies en Simon Zwinkels

De 444-viering is natuurlijk geen echte viering zonder een facultaire feestavond voor zowel studenten als medewerkers. Tijdens deze avond in september, streeft dit team er naar om 444 jaar geesteswetenschappen op een feestelijke manier in het zonnetje te zetten met muziek uit verschillende tijden en een breed aanbod aan activiteiten zodat er voor ieder wat wils is. Heb je suggesties voor wat er echt niet mag missen op dit feest of wil je misschien zelf optreden? Laat het hen weten door te mailen naar humanitiesparty@hum.leidenuniv.nl.

Foto- en videoteam

Simone Both, Jannet Harthoorn, Suzé Klok, Michael Rizkalla en Wide Vijselaar

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar welke beelden kunnen we dan gebruiken om te laten zien waar de geesteswetenschappen voor staan? Het foto- en videoteam buigt zich dit jaar over deze vraag. De kans is dus groot dat je hen de komende tijd met een camera ziet rondlopen om de verschillende verhalen van deze faculteit te verzamelen. Daarnaast zullen zij natuurlijk aanwezig zijn op alle facultaire 444-evenementen om alles zo goed en mooi mogelijk vast te leggen.

We willen alle projectteamleden alvast hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme. We gaan er een mooi jaar van maken!