Universiteit Leiden

nl en

Werving en selectie civiele missiepool 2019

Nederland levert een bijdrage aan civiele missies georganiseerd door de EU, VN, NAVO, OVSE en aan de inzet op het gebied van Veiligheid en Rechtsorde (V&R) door andere internationale organisaties. Vanuit de civiele missiepool worden Nederlandse experts uitgezonden om bij te dragen aan wederopbouwprocessen in (post-)conflictgebieden. Vaak gebeurt dit in het kader van vredesmissies. Tot en met zondag 10 februari 2019 kunt u solliciteren voor een plek in de civiele missiepool.

De behoefte aan experts die in deze landen ingezet kunnen worden groeit. Nederlandse experts zijn onder andere uitgezonden naar de EU missies in Kosovo, Afghanistan, Irak, Palestijnse Autoriteit en Georgië, en naar de VN vredesmissies in de Democratische Republiek Congo en in Zuid-Sudan. De Nederlandse deelname aan civiele missies wordt bepaald op basis van politieke prioriteiten.

De shared service organisatie 3W | WereldWijd Werken, afdeling Civiele Missies en Verkiezingswaarneming (3W/CMV) van het ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgt de werving, selectie en administratieve ondersteuning rond Nederlandse experts die ingezet worden bij civiele missie. 3W/CMV draagt de meest geschikte kandidaat voor bij de betrokken internationale organisatie. Als u denkt aan de criteria te voldoen, nodigen wij u van harte uit om tot en met 10 februari 2019 te solliciteren voor een plek in het bestand van civiele experts  Meer informatie hierover treft u hieronder aan.

Land/standplaats: Diverse landen
Organisatie: Diverse internationale organisaties
Functiebenaming: Civiele Missie Expert t.b.v. diverse functies
Uitzendduur: 12 maanden (met mogelijkheid tot verlenging)

Algemene informatie

Wij zoeken deskundigen die op basis van hun vakkennis en ervaring in staat zijn een bijdrage te leveren aan missies op het gebied van veiligheid, rechtsorde of conflictbeheersing in moeilijke gebieden, waar veelal conflicten heersen of hebben geheerst.

U moet in staat zijn om op korte termijn en soms zonder nauwkeurig omschreven opdracht aan de slag te gaan. Wij zoeken experts die oplossingsgericht zijn, in staat zijn te bemiddelen of als monitor kunnen fungeren. Hiervoor maken wij onder andere graag kennis met kandidaten die een juridische, militaire of politieachtergrond hebben.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.