Uitslag universitaire verkiezingen: medewerkers enthousiaster

De uitslagen van de universitaire verkiezingen 2019 zijn bekend. In bijna alle inspraakorganen - faculteitsraden, dienstraden en Universiteitsraad - treden nieuwe vertegenwoordigers aan.

Van 8 t/m 11 april konden alle medewerkers en studenten stemmen voor hun medezeggenschapsraden. In sommige raden, waaronder de Universiteitsraad, wisselde enkel de studentgeleding. En bij enkele andere raden waren er evenveel (of minder) kandidaten als plekken, waardoor stemmen niet nodig was.

Het enthousiasme voor het stemmen loopt sterk uiteen, van koploper Studenten- en Onderwijszaken met 68,5% tot 19,3% voor de studentgeleding van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het lijkt erop dat de kleinere onderdelen waar men elkaar kent de meeste stemmers op de been kregen. Want ook het Bestuursbureau en het ICT Shared Service Centre scoorden ruim boven de 50%.

Onder de faculteiten scoorde het personeel van de faculteit Sociale wetenschappen het beste met een opkomst van 38,4%, onder de studenten was Governance and Global Affairs de winnaar met 29,1%. Overal stemmen de studenten dan enthousiaster dan de medewerkers.

De Universiteitsraad is een verhaal apart. Daar werd alleen voor de studentgeleding gestemd – opkomst 21,5% - maar in navolging van de landelijke verkiezingen is de versnippering totaal: zes studentpartijen verdelen de acht studentzetels in de raad.

Lees hier een uitgebreide analyse van de uitslag van de Universiteitsraad.

Volledige uitslag

Alle verkozen kandidaten, per faculteits- of dienstraad

Uitslag verkiezingen 2019