Vrienden- en Familiedag bij Geesteswetenschappen een succes

Zaterdag 25 mei gooiden de Faculteit Geesteswetenschappen haar deuren open voor de vrienden en familieleden van haar medewerkers. Het werd een gezellige dag vol workshops, lezingen en tours rondom de faculteit. We kijken terug op een succesvolle dag.

444 dat vieren we met onze vrienden en familie

In het kader van het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden, en daarmee onze faculteit, organiseren we dit jaar allerlei evenementen om aan de buitenwereld en aan elkaar te laten zien waar wij als geesteswetenschappen voor staan. Dan mogen onze eigen vrienden en familieleden natuurlijk niet ontbreken. Daarom vond deze zaterdag de facultaire Vrienden- en Familiedag plaats. We mochten ruim 200 bezoekers verwelkomen die aan de hand van een breed programma een kijkje konden nemen achter de schermen van onze faculteit.

Van kleitabletten maken tot het academiegebouw nabouwen in Minecraft, en van verschillende lezingen voor zowel jong als oud tot een speurtocht rondom de faculteit. We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad!

Tekst: Lyonne van Gaalen
Beeld: Simone Both & Marc de Haan