Delegaties Chinese universiteiten en Thaise universiteit op bezoek

Delegaties van zowel Chinese universiteiten en een Thaise universiteit kwamen afgelopen maand op bezoek om te bespreken hoe we nog meer met elkaar kunnen samenwerken.

Decaan Prof Joanne van der Leun ontving, samen met Prof Simone van der Hof en Dr Eduard Fosch Villaronga en Anette van Sandwijk op 20 mei een delegatie van Shandong Law School (China).

Tijdens een lunch in de faculty club werd de samenwerking geëvalueerd. Naast de standaard overeenkomst met deze faculteit hebben we ook een speciale Erasmus ICM+ overeenkomst waarbij studenten van Shandong Law School met een beurs voor een semester naar Leiden kunnen komen en waarbij onze staff met een beurs naar Shandong Law School kan om daar te doceren. Deze zomer zal Eduard Fosch Villaronga (E-Law) de eerste docent zijn die die kant op gaat om een cursus te geven. Shandong nodigt andere docenten ook van harte uit om een cursus te verzorgen, zij hebben hier zelf ook fondsen voor.

Op maandag 27 mei ontvingen wij een delegatie van Renmin University (China) o.l.v. Vice President Wu Xiaoqiu. Ook hier werd gekeken naar eerdere samenwerkingsactiviteiten. Naast studentenuitwisseling heeft Dr Stephanie Rap daar een intensieve cursus gegeven in het najaar van 2017 en is in het najaar 2018 terug geweest voor het verzorgen van een guest lecture. Er werd ook gekeken naar de toekomst: ze zouden naast Rechten ook graag met andere faculteiten van onze universiteiten willen samenwerken.

Vorige week woensdag kwam een delegatie onder leiding van decaan Prof Udom Rathamarit en onder andere alumna Lalin Kovudhikulrungsi (PhD, Air and Space Law, Leiden) van Thammasat University (Thailand) op bezoek om een mogelijke samenwerking tussen beide universiteiten te bespreken. We gaan een overeenkomst voorbereiden waarin onder meer de uitwisseling van studenten en visiting scholars opgenomen zal worden.

Vragen over (de mogelijkheden binnen) deze overeenkomsten of andere overeenkomsten? Neem dan contact op met Anette van Sandwijk (a.m.m.van.sandwijk@law.leidenuniv.nl)