FSW Grassroots en Grass shoots subsidies voorjaar 2019 bekend

Uit de ronde van afgelopen voorjaar zijn 2 winnaars gekomen. De komende periode gaan de aanvragers met hun subsidie aan de slag om de onderwijsinnovaties te realiseren.

Grassroots

Ellen van Reuler
Er worden video’s ontwikkeld waarin ouderejaars International Relations and Organisations studenten over hun ervaringen vertellen met het doen van onderzoek en nuttige tips geven aan studenten die de vakken Research Design en Data Analysis volgen. Door in de video’s verschillende studenten ‘informeel advies’ te laten geven wordt duidelijk dat het doen van onderzoek een proces is waarin diverse benaderingen tot een gedegen resultaat kunnen leiden.

Grass shoots

Ingrid Ligtermoet
Het vernieuwde bachelorproject van Pedagogische Wetenschappen waarin studenten in groepsverband vragen uit het werkveld beantwoorden en verwerken in een adviesrapport vraagt om een ‘coachende’ niet-directieve begeleidingsstijl. Om docenten te bekwamen in deze nieuwe begeleidingsstijl worden workshops en een draaiboek ontwikkeld, gevolgd door begeleiding van ervaren coaches tijdens het proces. Docenten kunnen zo de benodigde ontwikkelingsgerichte mindset bij studenten optimaal stimuleren.

Grassroots projecten (maximaal €1.000,-) zijn bedoeld om veelbelovende experimenten uit te voeren of onderwijsinnovaties van bescheiden formaat door te voeren. Grass shoots projecten (maximaal €8.000,-) zijn er om onderwijsinnovaties die zichzelf aantoonbaar bewezen hebben door te voeren in het onderwijs. Deze subsidies maken deel uit van het ICT & Onderwijsprogramma en worden 2x per jaar aangeboden.