Universiteit Leiden

nl en

Digitale leeromgeving/Blackboard in 1e semester 2019-2020

De digitale leeromgeving (dlo) bestaat uit Blackboard, aangevuld met enkele externe programma’s. Van Blackboard is in de zomer een nieuwe versie geïnstalleerd waarmee een aantal functionele en veiligheidsproblemen zijn opgelost.

Alle Blackboard-modules voor het nieuwe semester staan klaar. Voor Blackboard kan je om technische redenen niet langer gebruik maken van Internet Explorer. Kies voor Firefox, Chrome of Safari.

Het correct toepassen van auteursrecht blijft onverminderd belangrijk: hou je aan de regels!

Met ingang van vorig jaar is er een nieuwe Readerregeling van kracht. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk literatuur voor te schrijven die in de UBL beschikbaar is, naar artikelen, boeken enz. te linken bijv. in de catalogus van de UBL of naar open access ofwel public domain sites i.p.v. onderwijsmaterialen als pdf op Blackboard te plaatsen. Reader Online is een alternatief voor materialen die de UBL niet heeft. Met deze maatregelen kunnen hoge kosten voor uw Instituut worden vermeden. Vanwege de AVG mag je o.a. geen cijferlijsten meer op Blackboard plaatsen. Stap over van SafeAssign naar Turnitin. Meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.