LERU Universiteiten gaan virtueel studenten uitwisselen

Op vrijdag 15 november hebben rectoren van 6 LERU universiteiten een MoU (Memorandum of Understanding) getekend om virtueel studenten te gaan uitwisselen. Met het tekenen van deze MOU spreken zij hun intentie uit om samen te werken in het Virtual Exchange project voor LERU partners.

Op vrijdag 15 november, hebben rectoren van 6 LERU universiteiten een MoU (Memorandum of Understanding) getekend om virtueel studenten te gaan uitwisselen. Met het tekenen van deze MOU spreken zij hun intentie uit om samen te werken in het Virtual Exchange project voor LERU partners.

Sinds januari 2018 kunnen studenten van de Universiteit Leiden deelnemen aan het Virtual Exchange project, wat inhoudt dat zij online vakken voor studiepunten kunnen volgen bij partner universiteiten.  Leiden neemt nu deel in twee consortia en werkt met geinteresseerde LERU partneruniversiteiten aan het opstarten van een derde consortium.

Gemiddeld gaan er per semester 50 Leidse studenten op Virtual Exchange bij één van onze partner universiteiten. Met het opzetten van deze LERU samenwerking, streven we naar uitbreiding van een interessant keuzevakkenaanbod met een hoge kwaliteit. Ook hopen we onze eigen vakken te verrijken door een 'international classroom' te creëren met studenten van onze LERU partners. En ten derde  heeft Virtual Exchange studenten meer mogelijkheden voor flexibel en gepersonaliseerd leerpad.

Tot nu toe zijn de volgende LERU universiteiten klaar om deel te nemen in het Virtual Exchange project:

• Amsterdam van Amsterdam
  • LMU Munich
  • Sorbonne University
  • Universiteit Utrecht
  • University of Geneva
  • Universiteit Leiden

Deze zes partners zijn de voorlopers in een alliantie die de ambitie heeft om in de toekomst uit te breiden met meer LERU partneruniversiteiten, zodat we ons vak aanbod voor studenten kunnen vergroten en daarnaast de LERU samenwerking intensiveren op het gebied van onderwijs.

Geinteresseerd om deel te nemen in het Virtual Exchange project, of wil je er meer over weten? Bezoek dan hier onze website: https://www.universiteitleiden.nl/en/education/other-modes-of-study/online-education/virtual-exchange

Of neem contact met ons op via virtualexchange@leidenuniv.nl