Soepeler studeren met Brightspace

Veel studenten werken deels al met de nieuwe leeromgeving Brightspace. Hoe bevalt dat? Twee studenten, Jelle Kremers en Simone Scholte, delen hun ervaringen. ‘Brightspace past bij een moderne universiteit.’

Overzichtelijker, sneller, makkelijker, meer tools. Voor de studenten Jelle en Simone zijn de voordelen van Brightspace zonneklaar. Volgend collegejaar staan alle vakken in deze nieuwe leeromgeving, maar in deze overgangsfase hebben beide studenten nog vakken in Brightspace en Blackboard. Rechtenstudent Jelle klapt op het KOG zijn laptop open en vergelijkt beide systemen. Brightspace oogt moderner en aantrekkelijker dankzij de vormgeving en meer gebruik van foto’s. Bovenal is het overzichtelijker dankzij de heldere blokken.

Minder lang zoeken

Jelle noemt een voorbeeld. Als je in Blackboard eenmaal ‘diep’ in een vak staat, kun je niet met een simpele klik naar een ander vak of een mededeling switchen. In Brightspace switch je wel veel sneller naar andere onderdelen en kun je meerdere tabbladen open laten staan. Simone, student Film-en Literatuurwetenschap, beaamt dat. Blackboard kan een beetje een doolhof zijn volgens haar. ‘In Brightspace kun je niet meer verdwalen in het systeem.’ Dat scheelt dus de nodige tijd en frustraties. De belangrijkste mededelingen staan bovenaan en informatie wordt gestructureerder en uniformer aangeboden. Hierdoor hoef je als student minder lang te zoeken.

Sneller uploaden

Ook het uploaden van opdrachten gaat een stuk sneller, zegt Simone. En dat geldt andersom ook voor docenten die bijvoorbeeld video’s moeten uploaden. Hierdoor zullen docenten sneller gebruik maken van dit soort extra’s, vermoeden Simone en Jelle.

Automatische koppeling

Beide studenten zijn ook blij met de geautomatiseerde koppeling tussen Usis en Brightspace zodat ze zich nog maar op één plek, in Usis, voor vakken hoeven in te schrijven. Simone: ‘Brightspace past bij een moderne universiteit. Studeren gaat soepeler.’ Kortom, laat volgend collegejaar maar komen als álle vakken in Brightspace staan.