Grass shoots subsidie voor Anja van der Voort

Uit de ronde van afgelopen najaar is één Grass shoots aanvraag goedgekeurd. De onderwijsinnovatie subsidie gaat naar Anja van der Voort van het Instituut Pedagogische Wetenschappen.

'Flippen'

Anja experimenteerde in een eerder Grassroots project succesvol met het gedeeltelijk ‘flippen’ van de cursus Onderzoekspracticum. Ze gaat de Grass shoots subsidie gebruiken om dit voort te zetten door nieuwe clips te maken en in de colleges nog meer verdieping te bieden. Ook ontwikkelt zij een ‘mid-term’ video met ingebouwde toetsing en adaptieve paden. Studenten krijgen zo meer inzicht in wat zij al van de stof begrijpen en de middelen om hun kennis waar nodig bij te spijkeren.

Grassroots projecten (maximaal €1.000,-) zijn bedoeld om veelbelovende experimenten uit te voeren of onderwijsinnovaties van bescheiden formaat door te voeren. Grass shoots projecten (maximaal €8.000,-) zijn er om onderwijsinnovaties die zichzelf aantoonbaar bewezen hebben door te voeren in het onderwijs. Deze subsidies maken deel uit van het ICT & Onderwijsprogramma en worden 2x per jaar aangeboden.