Pitch je onderzoek bij Famelab

Ben jij een jonge wetenschapper in de hoek van de bèta-, medische of sociale wetenschappen? En kun jij in drie minuten gloedvol vertellen over je onderzoek? Meld je dan aan voor de Leidse voorronde van FameLab, de wedstrijd voor wetenschapscommunicatie.

FameLab is dé competitie op het gebied van wetenschapscommunicatie. Jonge bètawetenschappers, (bio)medici en sociale wetenschappers (BSc, MSc, promovendi, postdocs) van 21 tot 40 jaar, gaan met elkaar de strijd aan om in slechts drie minuten hun onderzoek op een begrijpelijke en aansprekende manier uit te leggen aan een lekenpubliek. PowerPoints zijn uit den boze; de deelnemers mogen slechts gebruikmaken van twee voorwerpen ter ondersteuning van hun verhaal. Let op: de voertaal van de competitie is Engels.

Bekijk de video van vorig jaar

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Leidse voorronde

De Leidse voorronde van FameLab 2020 is op 12 maart om 16.00 uur in het Academiegebouw (klein auditorium). De jonge onderzoekers worden door een vakkundige jury beoordeeld op drie aspecten: de inhoud, de helderheid van hun betoog en hun uitstraling. Geïnteresseerde onderzoekers kunnen zich tot 17 februari aanmelden. Bij meer dan 15 aanmeldingen vindt er in overleg met de jury een voorselectie plaats. De jury zal in ieder geval bestaan uit sterrenkundigen Pedro Russo en Yamila Miguel.

Landelijke finale

De twee winnaars van de Leidse voorronde vertegenwoordigen de Universiteit Leiden in de landelijke finale. Die zal plaatsvinden op 13 mei in de Tivoli in Utrecht. De finalisten krijgen vooraf (op 23 en 24 april) een masterclass aangeboden om nog beter te presenteren. De Nederlandse winnaar mag vervolgens deelnemen aan de internationale finale in Cheltenham, Verenigd Koninkrijk.

Meld je aan voor de voorronde

Je vindt het inschrijfformulier hier.

Alle deelnemers aan Famelab krijgen een pitch-training. Deze vindt plaats op 24 februari in het Academiegebouw, en duurt de gehele dag.

Kom kijken als publiek

U kunt gratis komen kijken naar de pitches van de deelnemers. Aanmelden kan hier.