Decaan Joanne van der Leun: wees voorzichtig, onze gezondheid staat voorop

Vanwege de situatie rond het coronavirus richt decaan Joanne van der Leun zich in een mededeling tot alle medewerkers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Joanne van der Leun

Beste medewerkers,

We hebben nooit op geoefend op een grootschalige en ongetwijfeld langdurige crisis zoals we die nu meemaken. Met elkaar zoeken we onze weg. De regel voor alle medewerkers is vooralsnog: werk tot en met 6 april vanuit huis en volg alle overheidsadviezen op.

De gevolgen voor jullie werk en thuissituatie zijn groot en dat begrijpen we heel goed. We zijn dan ook enorm trots om te zien hoe jullie dit oppakken. We proberen jullie zo goed mogelijk te helpen door onder meer de tips op deze pagina. Het onderwijzend personeel wordt verzocht om het onderwijs zoveel mogelijk op afstand aan te bieden en dat ook goed met elkaar af te stemmen. Tips en technische ondersteuning zijn hier te vinden. Dit vraagt veel van jullie aanpassingsvermogen en het heeft ook tijd nodig.

Vanuit het bestuur en het crisiscommunicatieteam proberen we iedereen zo goed mogelijk geïnformeerd te houden. Voor iedereen geldt: doe zoveel mogelijk online en doe wat kan, maar de gezondheid staat voorop. Dus wees voorzichtig. Houd er rekening mee dat mensen gaan uitvallen en zorg voor goede back-up. Van groot belang is dat we zorgen voor kalmte. Iedereen wil nu handelen en helderheid. Dat is positief, maar goede afstemming is noodzakelijk en we zullen dit ook nog even moeten volhouden. Perfectie is nu niet het streven.

Op dit moment hebben we het vooral over onderwijs, later komen we ook terug op andere zaken, bijvoorbeeld op onderzoeksgebied. Als we met elkaar de rust bewaren en goed op elkaar letten komen we hier met zijn allen doorheen!

Zorg goed voor jezelf en elkaar. Vergeet niet dat je op afstand soms ook gewoon een praatje kunt maken.

Met vriendelijke groet,

Joanne van der Leun