Decaan Mark Rutgers over de coronacrisis: ‘Let een beetje op elkaar’

Vanwege de situatie rond het coronavirus, richt decaan Mark Rutgers zich in een mededeling tot alle medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen.

Mark Rutgers

Beste collega's,

Namens het Faculteitsbestuur spreek ik graag mijn waardering uit voor hoe iedereen zich in deze lastige situatie staande houdt. We hebben niet kunnen oefenen voor een situatie zoals deze.

Allereerst: de gezondheid van iedereen staat voorop. Zorg goed voor jezelf en let op je familie, collega’s en studenten. Volg de overheidsadviezen op, en hou de universitaire pagina Updates coronavirus in de gaten, daar staat het laatste universitaire beleid omtrent de coronacrisis en kunnen jullie tools en tips voor thuiswerken en remote teaching vinden.

Ik wil mijn bewondering en dank uitspreken naar alle medewerkers die de afgelopen weken de schouders eronder hebben gezet. Hoe in een paar dagen tijd online lesmateriaal en websites uit de grond zijn gestampt. Hoe het thuiswerken massaal is opgepakt, soms zeker niet makkelijk met kinderen thuis van school en de dagopvang. Ik heb respect en bewondering voor hoe collega’s elkaar helpen en hoe snel problemen worden opgepakt. Deze situatie vraagt veel van ons allemaal en we kunnen enorm trots zijn op elkaar.

Ik snap dat dit een moeilijke situatie is, dat soms teleurstelling en frustratie overheersen, maar het belangrijkste is om nu de moed erin te houden. Steun de mensen om je heen, de mensen die extra werk moeten verzetten. Kijk waar je kunt helpen. En neem ook je rust, want het is veel en perfectie is niet het streven. Het Faculteitsbestuur en het Decentraal Crisisteam doen er alles aan om in deze ongekende tijden de zaken draaiende te houden en jullie zo goed mogelijk geïnformeerd te houden.

Let op elkaar en houd je taai. Met de inzet van ons allemaal komen we hier doorheen.

Namens het gehele faculteitsbestuur,

Met vriendelijke groet,