Week zonder Vlees in universitaire cafés en restaurants

Het is een kleine moeite met een enorme positieve impact op mens, dier en milieu: vaker vegetarisch eten. Daarom doen de universiteitsrestaurants en -cafés mee met de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees van 9 tot en met 15 maart. Het assortiment is volledig vegetarisch in deze week.

De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief om te laten zien hoe makkelijk en lekker het is om een week lang geen vlees (en vis) te eten. Net als Pure, het duurzame cateringconcept van de universiteit, is het doel om mensen bewust te maken dat je je milieuvoetafdruk kunt verkleinen door vaker vegetarisch te eten.

Door een week geen vlees te eten, bespaar je:

• 770 gram dierenvlees, omdat je zeven dagen lang niet het Nederlands gemiddelde van 110 gram vlees per dag eet.
  • 130 liter water, dat dan niet gebruikt wordt voor de irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van je dagelijkse portie vlees.
  • 76 kilometer autorijden: op basis van de 13.3 kg CO2 die niet wordt uitgestoten voor de productie van veevoer, veehouderij, de verpakkingen en bereiding van je dagelijkse portie vlees.

Eet je elke week één dag geen vlees , dan bespaar je bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 565 kilometer rijden en tegen de 1000 liter aan water. Doe mee en maak impact!

Kijk op https://weekzondervlees.nl/ voor meer informatie over de Nationale Week Zonder Vlees en voor recepten.