Ook een quarantainecollege uploaden?

De Universiteit van Nederland biedt, in samenwerking met de VSNU, alle universitaire docenten de mogelijkheid een college te uploaden. Voor deze 'quarantainecolleges' is een YouTubekanaal geopend.

De quarantainecolleges kunnen door iedereen worden bekeken. Het ideaal is dat elke docent een video uploadt waarin de kernpunten van zijn of haar vak de revue passeren. Ze helpen dan in het bijzonder studenten om de essentie van de collegestof voor een tentamen nog eens kort door te nemen.

De colleges zijn eenvoudig van opzet: de docenten vertellen vanuit hun woon- of werkkamer thuis of vanuit hun tuin hun verhaal. Dat doen ze in zes minuten tot iets meer dan een uur.

Er zijn al diverse colleges te zien. Hieronder een van de colleges uit de korte reeks 'What is computer science?' van de Leidse docent Informatica Felienne Hermans.

Felienne Hermans: Psychologie van Programmeren (25 min.)

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of