Update verhuizingen en verbouwingen faculteitsgebouwen

Cluster Zuid is inmiddels bijna helemaal afgesloten vanwege de voorbereidingswerkzaamheden voor de renovatie in 2021. Ter vervanging van de onderwijszalen in Cluster Zuid zijn er 23 extra onderwijszalen in het Lipsius gereed gemaakt. Vervolgens worden in de zomer nog enkele verhuizingen gepland zodat medewerkers in het nieuwe collegejaar op een goede werkplek zitten - indien dat weer is toegestaan natuurlijk.

Cluster Zuid: Van Eyckhof en Van Wijkplaats dicht

De werkzaamheden zijn gestart voor het leegruimen van Cluster Zuid, zodat de renovatie in 2021 plaats kan vinden. De medewerkers van het instituut LUCAS zijn reeds verhuisd naar het vernieuwde Arsenaal en de onderwijszalen zijn momenteel gesloten.

23 extra onderwijszalen in het Lipsius gereed

In het Lipsius is de verbouwing afgerond en zijn de 23 extra onderwijszalen gerealiseerd. De extra zalen bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. Deze extra onderwijszalen zijn nodig omdat de onderwijszalen in Van Eyckhof en Van Wijkplaats (Cluster Zuid) niet meer in gebruik zijn. Wanneer de eerste colleges in de zalen kunnen plaatsvinden hangt af van de nieuwe planning van het 1,5 meter onderwijs.

Extra zaal Lipsius

Reuvensplaats

Begin augustus verhuist het Faculteitsbestuur, inclusief secretariaat, FEZ, P&O, BO en C&M van de Reuvensplaats naar het Huizingagebouw. Zij maken ruimte voor de medewerkers van het instituut LUCL. De onderwijszalen en de study lounge van de Reuvensplaats zijn omgebouwd naar meerdere fijne werkkamers en een prettige werkomgeving voor het LUCL. De verhuizing van LUCL zal - onder voorbehoud - eind augustus plaatsvinden. De betrokken medewerkers worden natuurlijk persoonlijk op de hoogte gehouden van de verhuisplanning.

Het Arsenaal

De medewerkers van het LUCAS en medewerkers van gedeelde BA opleidingen Engels en Duits van het LUCAS en LUCL instituut zijn in maart verhuisd naar het Arsenaal, maar hebben veelal nog geen kans gehad de verhuisde spullen uit te pakken. Voorzichtig worden de medewerkers daar mondjesmaat voor uitgenodigd.

Meer weten over de Humanities Campus? Kijk op de speciale Humanities Campus website.

Mail de redactie.