Universiteit Leiden

nl en

Het Brightspace migratieteam ondersteunt u graag

Een team met maar liefst achtentwintig student-assistenten ondersteunt de faculteiten met het migreren van vakken vanuit de huidige digitale leeromgeving Blackboard naar Brightspace. Dit flexibele team migreert, levert ondersteuning, biedt inloopspreekuren en trainingen aan. Docenten kunnen aan de Facultair Implementatie Teams (FIT) specifieke facultaire vragen stellen of aan het centrale team van Kim Colman en Frans Went.

Vanaf de start van het eerste semester moeten ongeveer 3000 vakken in Brightspace te volgen zijn. Voor het academisch jaar 2020 – 2021 gaat het om een totaal van 4800 vakken. Omdat vorig jaar is gestart met de pilot- en uitrolfase, is een aantal student-assistenten al ruim een jaar betrokken bij het project. Hun expertise wordt niet alleen benut bij het overzetten van vakken uit Blackboard naar Brightspace. Inmiddels zijn de student-assistenten van het eerste uur volwaardige trainers, helpdeskmedewerkers bij Brightspace Support, opleiders van nieuwe student-assistenten en leveren ze input bij de diverse hulpmiddelen die Brightspace bij de LEI heeft. 

Een deel van het team van student-assistenten

Naast online hulppagina’s, waar elke denkbare vraag met antwoord te vinden is, zijn checklists en instructie-pdf’s gemaakt. Het migratieteam heeft ook een scala aan video’s ontwikkeld, die in facultaire trainingen zijn ingezet en op de hulppagina’s te vinden zijn. 

Waren de student-assistenten eerst nog op verschillende faculteiten of op de centrale thuisbasis te vinden, inmiddels werkt iedereen al geruime tijd vanuit huis. Live binnenlopen met een vraag heeft plaatsgemaakt voor online inloopspreekuren en de telefoon pakken is nu ‘e-mailen voor een belafspraak’ geworden. Nog even persoonlijk en klantgericht maar wel op veilige afstand. 

De laatste maand van de implementatiefase is ingegaan; 24 augustus start het Leiden University College met Brightspace als digitale leeromgeving; 31 augustus volgt de rest van de universiteit. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.