Universiteit Leiden

nl en

Doe mee met de Healthy University Week

Van 26 t/m 30 oktober is het Healthy University Week op de Universiteit Leiden. Een week vol activiteiten voor medewerkers om fysiek en mentaal gezond te blijven. Doe elke dag mee met de online office workout, volg een lunchlezing over gezonde snacks of doe een workshop om stress te verminderen.

Hoe blijf je mentaal en fysiek fit in uitdagende tijden? Dat is het thema van de Healthy University Week 2020, die van 26 t/m 30 oktober plaatsvindt. Door de coronamaatregelen zal de Healthy University Week dit jaar online plaatsvinden, maar het programma is er niet minder inspirerend door. Zo zijn er interactieve workshops over fysieke en mentale gezondheid, live trainingen in samenwerking met het Universitair Sportcentrum (USC) en inspirerende lunchlezingen van o.a. Pierre Wind, Nienke Wijnants, Kiki Vreeling en Andrea Evers. Alles gratis toegankelijk voor alle medewerkers van de Universiteit Leiden en het LUMC. 

Het volledige programma staat nu online, wij lichten alvast vier activiteiten voor je uit. Wees er snel bij, want sommige activiteiten hebben slechts een beperkt aantal plekken.

Office work-out 

Elke dag om 10 uur verzorgt het USC de office work-out. Een korte pauze om je nek, rug en schouders los te maken, de doorbloeding een boost te geven en om je spieren te versterken. Daarna kan je weer vol energie aan de slag!  

Office work-out, dagelijks om 10u (Nederlands en Engels gesproken).  

Lunchsessie: Tips en tricks voor een gezonde hap van Pierre Wind 

Pierre Wind is een zeer energieke Nederlandse chef-kok die grote bekendheid kreeg door zijn kookprogramma's op televisie. Pierre is jarenlang boegbeeld geweest van de innovatieve keuken en heeft diverse prijzen gewonnen. Tijdens deze digitale lunchsessie zal Pierre ons als ‘executive chef’ meenemen op reis door tips en tricks voor een gezonde hap. Hij zal dit live doen vanuit het eerste tramrestaurant in Nederland: de Haagse Hoftrammm. 

Lunchsessie op maandag om 12 uur  

Workshop: Feiten en fabels over voeding 

Gezonde voeding is hot. De media staat er bol van. Wat moet je geloven? Zijn koolhydraten en gluten slecht? Zijn "superfoods" echt zo goed? Door tegensprekende berichten in de media zien mensen door de bomen het bos niet meer en wordt voeding omgeven door allerlei bewuste regels en emoties, die afleiden van de hoofdzaken. Deze workshop geeft zicht op waar het vooral om draait, wanneer je wil profiteren van voeding voor je gezondheid. Feiten worden benoemd en fabels worden ontkracht. 

Workshop op dinsdag 27 oktober (Nederlands) en woensdag 28 oktober (Engels)  

Webinar: Taking a stand 

Heeft corona jou ook aan de stoel gekluisterd? Zit jij nu achter uren achtereen aan je bureau? Beweeg je nog genoeg tijdens het werk? Tijdens de webinar ‘Taking a Stand’ staan we letterlijk op tegen te veel zitten! We onderzoeken hoe te veel zitten, ook wel sedentair gedrag, tijdens het werk invloed heeft op jouw dagelijkse leven. We duiken in het belang van beweging tijdens je werkdag. Samen nemen we de kleine stapjes en je zult versteld staan van hoe makkelijk het is om even afscheid te nemen van je stoel. 

Webinar/workshop op donderdag 29 oktober (Engels) en vrijdag 30 oktober (Nederlands)  

Lunchsessie: Hoe je toch rust vindt als je werk nooit af is 

Velen van ons hebben op dit moment het gevoel in een rijdende trein te zitten waar ze niet kunnen uitstappen, zeker in de huidige situatie. Maar de huidige situatie houdt voorlopig nog aan. En dit gevoel is voor een aantal van ons toch ook niet nieuw. Hoe zorg je er nu voor dat je toch even uit die rijdende trein stapt? Om prioriteiten, kaders te stellen en keuzes te maken? Om vervolgens met meer rust weer in de trein te stappen. Misschien op een ander tempo, in ieder geval met meer focus passend bij jouw unieke situatie. Word aan het denken gezet in dit webinar over jouw rijdende trein èn de uitstapmogelijkheden. 

Lunchsessie op dinsdag 27 oktober om 12 uur. 

Healthy University Week

Bekijk het volledige programma van sportlessen, workshops en lezingen, en meld je snel aan. Het aantal plekken is beperkt!

Programma en aanmelden

De Universiteit Leiden en het LUMC profileren zich als een Healthy University en streven naar een leeromgeving en organisatiecultuur die de gezondheid en het welzijn van studenten en medewerkers stimuleert, en duurzaamheid bevordert. Dit doen we door onder andere de jaarlijkse Healthy University Week te organiseren. Daarnaast hebben we handige tips en informatie voor een gezonde leefstijl gebundeld in het Healthy University @Home dossier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.