Universiteit Leiden

nl en

Nieuw bij JPAO: Specialisatieopleiding WHOA

Juridisch PAO Leiden introduceert als eerste PAO-aanbieder de Specialisatieopleiding WHOA –Herstructureringsdeskundige. Cursusleiders zijn drie docenten die allen verbonden zijn aan de Leidse Faculteit der Rechtsgeleerdheid, namelijk: prof. dr. Jan Adriaanse, prof. mr. Reinout Vriesendorp en prof. mr. H. Koster. Samen hebben zij het programma van de online specialisatieopleiding samengesteld.

De WHOA staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord en gaat naar verwachting in het najaar van 2020 in. Het nieuwe wetsvoorstel beoogt de wetgever een impuls te geven aan de praktijk van herstructurering in Nederland. 'De WHOA gaat het gemakkelijker maken om ondernemingen in zwaar weer door middel van een onderhands akkoord te reorganiseren', aldus Jan Adriaanse.

De WHOA kan helpen om te voorkomen dat bedrijven straks omvallen (bijvoorbeeld door de coronacrisis) en daarmee kan een diepe economische crisis worden voorkomen. De gedachtegang van de WHOA is dat het aantal faillissementen teruggedrongen wordt.

Jan Adriaanse: 'Naar verwachting zal de WHOA binnen organisaties tot een geheel nieuwe herstructureringsdynamiek leiden. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de zogenoemde ‘herstructureringsdeskundige die over diverse competenties en vaardigheden moet beschikken.'

De specialisatieopleiding WHOA – Herstructureringsdeskundige

De online specialisatieopleiding WHOA van Juridisch PAO Leiden biedt u de mogelijkheid om in 6 bijeenkomsten kennis over de nieuwe WHOA wetgeving op te doen en om over de gevraagde vaardigheden van een herstructureringsdeskundige te beschikken.

De opleiding richt zich op een breed publiek, denk aan turnaround managers, adviseurs, juristen, curatoren, bankiers, insolventierecht juristen, financieel specialisten, accountants en interim managers met een financiële achtergrond.

In de opleiding wordt een inleiding gegeven van het WHOA-juridische kader. Aan de orde komen ook: valuation principes, WHOA-casus, business restructuring in de praktijk, het perspectief van financiers in de WHOA, onderhandelen in de WHOA-praktijk, mediation, conflictmanagement en de rol van de rechter-commissaris.

Online interactief onderwijs

De opleiding start op 14 januari 2021 via Kaltura Live Room. De opleiding is multidisciplinair, heeft een interactieve opzet en is casusgericht. Tijdens de bijeenkomsten is door microfoon- en cameraverbinding of de chatfunctie ruimte voor interactie tussen deelnemers en sprekers. Men kan veel van elkaar leren, doordat de doelgroep van de opleiding breed is. 

Alle bijeenkomsten worden opgenomen en na afloop van iedere bijeenkomst ontvangen deelnemers de opname. 

Bekijk meer informatie over de WHOA specialisatieopleidingInschrijven is al mogelijk! 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.