Universiteit Leiden

nl en

ISGA-onderwijsprogramma's zeer goed geëvalueerd door studenten, ondanks COVID-19-aanpassingen

De evaluaties van een zeer uitdagend jaar voor zowel personeel als studenten in termen van onderwijs en onderwijsondersteuning zijn opmerkelijk goed uitgevallen. Hoewel we bijna van de ene op de andere dag moesten overschakelen op online onderwijs, is het ons gelukt!

Alle door COVID geteisterde inspanningen gingen hand in hand met de overgang naar brightspace (ooit zullen we erop terugkijken en erom lachen), die ook nauwgezette inspanningen van het personeel vergde. Hulde ook aan alle nieuwe collega's die zich dit jaar bij ons hebben aangesloten en hun taken zo goed hebben opgepakt. Een woord van grote dank in het bijzonder aan de programmadirecteuren die ons allemaal door deze periode hebben geloodst, en aan het ondersteunend personeel zoals de studiecoördinatoren en de studieadviseurs die van onschatbare waarde zijn geweest voor de studenten.

BaSS diploma-uitreiking

We zijn er bijzonder trots op dat we in de zomer een geweldige BaSS diploma-uitreiking hebben gehad, waarbij ons allereerste cohort studenten in een zeer feestelijke setting hun diploma hebben gekregen. Dit programma is 3 jaar eerder van start gegaan en de staf is erin geslaagd om deze studenten met een innovatieve aanpak, geweldige nieuwe cursussen, zonder haperen naar de eindstreep te brengen.

Crisis and security management (MSc)

CSM studenten die in juni en augustus zijn afgestudeerd hebben evaluaties ingevuld:

  • CSM Totale programma-evaluatie 3,7
  • CSM thesis begeleiding (N=63), studenten waren zeer positief over begeleiders: 4,5 gemiddeld.

Vervolgens gingen we verder met de CSM-hervorming in een volledig veranderd programma met drie specialisatietrajecten, dat het verbazingwekkende aantal van 285 studenten aantrok voor het septembercohort.

International Relations and Diplomacy (MSc)

Het geavanceerde masterprogramma IRD slaagde erin de Corona-uitdagingen, die de interactie tussen studenten op de campus, stages, reizen, bedrijfsbezoeken en praktijkervaringen belemmerden, zeer goed het hoofd te bieden met iedereen nog steeds aan boord en geweldige evaluaties. 

Minors

De minors Global Affairs, Intelligence en SSJ zijn zelfs in grote getale gevolgd vanwege de extreem grote vraag als gevolg van geannuleerde internationale uitwisselingen etc. De onlangs gelanceerde Cyber Security Essentials maakte een geweldige start.

De superscores per blok

De superscores voor blok 1 zijn als volgt:
(gemiddelden per programma: cijfer docent op 5-schaal / cijfer vak op 10-schaal)
 
BaSS: 4,1/7,0
CSM: 4,4/7,8
IRD: 4,4/7,8
Minor GA: 4.4/7.6
Minor Intel: 4.0/7.2
Minor SSJ: 4.3/7.5
Minor Cyber Security Essentials: 4.8/8.6

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.