Universiteit Leiden

nl en

Eefje Cuppen in adviescommissie participatie om het klimaatbeleid te onderzoeken

Klimaatverandering gaat de komende tijd meer en meer invloed krijgen op ons dagelijks leven. Zo gaat de aanpak ervan belangrijke gevolgen hebben voor veel mensen in onze samenleving.

Het is daarom belangrijk dat de samenleving voldoende betrokken is bij het maken en uitvoeren van het klimaatbeleid. Daarom vraagt het kabinet een onafhankelijke adviescommissie onder leiding van voormalig nationaal ombudsman prof. dr. Alex Brenninkmeijer onderzoek te doen naar hoe burgers beter betrokken kunnen worden bij het klimaatbeleid. 

Eefje Cuppen, Hoogleraar Governance of Sustainability bij het Instituut Bestuurskunde, maakt deel uit van de onafhankelijke adviescommissie.

Cuppen: ‘ Minister Wiebes heeft deze commissie ingesteld om de mogelijkheden van de toepassing van een burgerforum in het klimaatbeleid te onderzoeken. Dit naar aanleiding van de motie Mulder, die door een brede groep partijen in de kamer is ondertekend. Aan ons de opdracht om voor de verkiezingen een antwoord op deze vraag te formuleren en aanbevelingen te geven over hoe burgers te betrekken bij het Klimaatbeleid. Een erg leuke en eervolle opdracht, waarin ik kan putten uit mijn onderzoek naar participatie en mijn samenwerking met partijen die in de praktijk met participatie bezig zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.